Hälsokontroll Mellan

Hälsokontroll Mellan är för dig som vill göra en bred hälsokontroll genom kartläggning och analys av blodvärden, ta kontroll över din hälsa genom medicinsk information och undersöka om du är i riskzonen för vissa sjukdomar. Följande ingår i Hälsokontroll Mellan:

  • 32 st analyser som kan indikera diabetes, metabolstörning, hjärtsjukdom, bristande njur- och/eller leverfunktion, vitamin- och mineralbrist, sköldkörtelrubbning, testosteronnivåer och inflammation
  • Blodprovstagning på Karolinska, Unilabs eller SYNLAB drop-in (du behöver inte boka tid)
  • Ett läkarkommenterat provsvar online i ”Min Journal” som du loggar in med via Bank-ID och kommer åt via mobil, surfplatta och dator (du behöver inte skapa ett konto)
  • En analys som konstaterar normala eller avvikande blodvärden jämfört med referensvärden
  • Ett telefonsamtal från ansvarig läkare vid gravt avvikande provsvar
  • Du kan ta blodprovet direkt efter beställning

Beställer du istället Hälsokontroll Stor får du även D-vitamin och Ferritin samt Folat för kvinnor och PSA (prostata) för män.

Varför skall du beställa Hälsokontroll Mellan?

Sjukdomar som t.ex. hjärtinfarkt, diabetes och stroke har en tydlig korrelation till livsstilsfaktorer som motion, rökning och kost. Genom att kartlägga dina blodvärden kan du bilda dig en uppfattning om hur din kropp mår och få hjälp att identifiera om du befinner dig i riskzonen för att bli sjuk. Hälsokontroll Mellan kan hjälpa dig att förebygga sjukdom, ge dig möjlighet att med egna tester förbättra dialogen med din läkare samt få referensvärden som du kan följa över tid.

Om testosteron-prov

Testosteron ingår för män i Hälsokontroll Mellan. Är du intresserad av att läsa mer om testosteron rekommenderar vi att du tar del av följande information: Om testosteronbrist hos män Det räcker inte att ha låg testosteronhalt, man måste också uppvisa symtom som är förenliga med testosteronbrist för att få diagnosen testosteronbrist.

Följande blodmarkörer ingår i Hälsokontroll Mellan

Analysgrupp Analys
Blodstatus

Hemoglobin (Hb)

Leukocyter (LPK)

Trombocyter (TPK)

MCH

Erytrocyter (EPK)

Hematokrit (EVF)

Medel cell volym (MCV)

Diabetes

Glukos

HbA1C

Hjärta/kärl

HDL - kolesterol

LDL - kolesterol

LDL/HDL Kvot

Kolesterol - Totalt

Triglycerider

Apolipoprotein A

Apolipoprotein B

Apo kvot

Njurfunktion

Kreatinin

eGFR (Krea) rel

Natrium

Kalium

Kalcium

Albumin

Leverfunktion

ASAT

ALAT

Vitaminer

Kobalamin - B12

Mineraler

Järn

Magnesium

Sköldkörtelrubbning

TSH

T4

T3 (bara för kvinnor)

Testosteron

Testosteron (bara för män)

Inflammation

CRP

Beställ Hälsokontroll Mellan redan idag!

Du kan ta blodprovet redan minuter efter beställning på drop-in. Provtagningen håller hög klinisk standard genom samarbete med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och SYNLAB Medilab. Du får ett läkarkommenterat svar i “Min Journal” som du hittar här på Medisera.se inom två till sex bankdagar från den tidpunkt blodprovet tas.

Beställ Hälsokontroll Mellan - 990 kr

Så fungerar Min Journal