Hälsokontroll i Falköping

Välj och beställ hälsokontroll

Här kan du ta ditt blodprov i Falköping

I Falköping kan du ta blodprov på sjukhuset genom Unilabs Kemiska Laboratorier. Du hittar mer information på följande länk: Hälsoundersökning på sjukhuset i Falköping, Unilabs Kemiska Laboratoriet

Beställ hälsokontroll i Falköping

Om du vill boka en hälsoundersökning via blodprov och bor i Falköping med omnejd kan du beställa den som privatperson på Mediseras hemsida. Det som krävs är ett svenskt personnummer, en giltig legitimation samt BankId.

Så här går det till

Din e-remiss skickas efter beställning digitalt till det provtagningsställe du valt, du behöver inte skriva ut något papper. Du kan sedan gå och ta ditt blodprov direkt. När provsvaren av din hälsoanalys är klar kommenteras den av en av våra läkare som ringer upp vid gravt avvikande värden. Blodanalysen konstaterar normala eller avvikande blodvärden jämfört med referensvärden. Du får sedan besked om när du kan ta del av dina resultat och kan då logga in med Bank-Id i Mediseras online-baserade journalsystem "Min Journal".

Beställ online

Du kan enkelt beställa din hälsokontroll hos Medisera. Man kan se det som att du ställer din egen remiss till vården med de blodanalyser du önskar genomföra. Blodprovstagning och blodanalys håller hög klinisk standard, samma som svensk sjukvård, bland annat i samarbete med SYNLAB, Unilabs och Karolinska Universitetslaboratoriet. Välj och beställ hälsokontroll

Tänk på detta innan blodprovstagning

Kontrollera när ditt provtagningsställe har öppet för drop-in. I samband med röda dagar, storhelger och semestertider på sommaren kan de vara ändrade. Ta med dig en giltig legitimation och lämna helst ditt blodprov innan klockan 10 på dagen. Flera av blodmarkörerna ex. blodfetter och glukos skall tas på fastande mage för att bli rättvisande. Detta betyder att du inte bör äta någonting minst tolv timmar innan blodprovstagning. Du kan dricka vatten samt te och kaffe (utan mjölk och socker). Du bör undvika alkohol och fet mat dagen innan du tänker ta ditt blodprov, ät bara normalt. Innan provtagning bör du undvika kroppsaktivitet eller träning. Man rekommenderar 10–15 minuters vila på provtagningsstället innan blodprovet tas. Om du äter järnmedicin och/eller levaxin kan detta påverka resultatet av blodanalysen. Du bör inte ta ditt blodprov om du samtidigt äter antibiotika eller direkt efter avslutad kur.

Ta del av ditt provsvar online

När dina resultat är klara att ta del av och läkaren har kommenterat dem kan du logga i Mediseras journalsystem här: Min journal

Frågor och svar

Vad är skillnaden mellan Medisera och att göra en hälsokontroll hos min lokala vårdcentral i Falköping?

Hos Medisera bestämmer du själv vilka blodanalyser du vill göra och när du vill göra dem och du skickar din egen remiss till vården. Du har sedan full kontroll och tillgång till samtliga provresultat. Det finns vårdcentraler som erbjuder hälsokontroller via blodprov och ofta får du eller din arbetsgivare då betala för denna. Läkarna på vårdcentralerna är ofta restriktiva med att ta blodanalyser i förebyggande syfte om de ej bedömer att du är sjuk eller uppvisar symtom.

Jag är inte skriven i Falköping - kan jag lämna blodprov på ett provtagningsställe här ändå?

Det spelar ingen roll var i Sverige du är skriven så länge som du har ett svenskt personnummer och en giltig legitimation. Det viktiga är att du väljer just Falköping som provtagningsställe vid beställning, om det är här du vill gå och ta ditt blodprov. Detta beror på att det på olika orter är olika laboratorium som genomför blodanalysen och för att det skall fungera behöver e-remissen skickas till rätt ställe. Eftersom provsvaren kommer online kan du sedan ta del av resultatet var du än befinner dig.

Hur mycket kostar privata hälsokontroller via blodprov?

Priset varierar med hur omfattande och vilken typ av blodmarkör det gäller. Vissa markörer kostar mer än andra. Priset ligger mellan 290 kr till 3195 kr.

Behöver jag boka en tid för att ta mitt blodprov eller är det drop-in?

På provtagningen i Falköping behöver du inte boka en tid, det är drop-in under öppettiderna.

Går det att beställa en stor hälsokontroll i Falköping, som omfattar alla blodanalyser?

Du kan beställa en stor hälsokontroll i Falköping. Denna är en av våra mest omfattande med blodanalys av 34 markörer. Hälsoundersökningen innehåller blodprover kopplade till blodstatus, hjärta-kärl, diabetes, metabolstörning, njur- och leverfunktion, vitamin- och mineralbrist, sköldkörtelrubbning, sjukdom i prostata, testosteronnivåer och inflammation.

Går det att göra blodprovstagning på helger?

Nej, tyvärr går det bara att gå och ta blodprov på vardagar under öppettiderna.

Kan jag göra en allmän hälsokontroll hos Medisera?

Om du med allmän hälsokontroll avser analys av blodmarkörer så kan du det. Vi kan i dagsläget tyvärr inte erbjuda exempelvis hälsosamtal med sjuksköterska eller läkare eller andra typer av undersökningar.

Erbjuder ni paketerbjudanden för företag i Falköping?

Om du är arbetsgivare eller arbetstagare som undrar om denna tjänst kan vara en del av er företagshälsovård så tveka inte att kontakta oss så kan vi hitta en samarbetsform som fungerar för just er, eller läs mer om vår företagshälsovård i Falköping via blodprov.

Har ni paketerbjudanden för återkommande kontroller?

Ja, är du intresserad av att årligen göra en hälsokontroll så erbjuder vi detta, du får då rabatt på dina hälsoundersökningar. Läs mer här: Årlig hälsokontroll