Provtagning i Falköping

Välj och beställ hälsokontroll
Välj och beställ hälsokontroll

Provtagning i Västra Götaland drop-in

I Falköping kan du ta blodprov på Skaraborgs sjukhus.

Så går det till

Om du vill boka provtagning och bor i Falköping med omnejd kan du beställa den som privatperson på medisera.se. Det som krävs är ett svenskt personnummer, en giltig legitimation samt BankId.

1. Välj och beställ online

Välj den provtagning du vill göra och beställ här på medisera.se. E-remissen skickas efter beställning digitalt till det provtagningsställe du valt i kassan, du behöver inte skriva ut något papper. Du kan sedan gå och ta ditt blodprov direkt. När provsvaren är klara och analyserade av våra läkare kommenteras får du sms och e-post. Våra läkare ringer upp vid gravt avvikande värden. Blodanalysen konstaterar normala eller avvikande blodvärden jämfört med referensvärden. När du fått besked om att det är klart tar du del av dina resultat genom att logga in med Bank-Id i Mediseras online-baserade journalsystem "Min Journal". Blodprovstagning och analys håller hög klinisk standard, samma som svensk sjukvård, i samarbete med SYNLAB, Unilabs och Karolinska Universitetslaboratoriet.

2. Tänk på detta innan blodprovstagning

Kontrollera när ditt provtagningsställe har öppet för drop-in. I samband med röda dagar, storhelger och semestertider på sommaren kan de vara ändrade. Ta med dig en giltig legitimation och lämna helst ditt blodprov innan klockan 10 på dagen. Flera av blodmarkörerna ex. blodfetter och glukos skall tas på fastande mage för att bli rättvisande. Detta betyder att du inte bör äta någonting minst tolv timmar innan blodprovstagning. Du kan dricka vatten samt te och kaffe (utan mjölk och socker). Du bör undvika alkohol och fet mat dagen innan du tänker ta ditt blodprov, ät bara normalt. Innan provtagning bör du undvika kroppsaktivitet eller träning. Man rekommenderar 10–15 minuters vila på provtagningsstället innan blodprovet tas. Om du äter järnmedicin och/eller levaxin kan detta påverka resultatet av blodanalysen. Du bör inte ta ditt blodprov om du samtidigt äter antibiotika eller direkt efter avslutad kur.

3. Ta del av ditt provsvar online

När dina resultat är klara att ta del av och läkaren har kommenterat dem kan du logga i Mediseras journalsystem här: Min journal

Frågor och svar

Är det skillnad mellan provtagning via Medisera och min lokala vårdcentral?

Hos Medisera bestämmer du själv vilka provtagningar du vill göra och när du vill göra dem. Du har sedan full kontroll och tillgång till samtliga provresultat över tid. Det finns vårdcentraler som erbjuder provtagning. Ofta får du eller din arbetsgivare då betala för denna. Läkarna på vårdcentralerna är ofta restriktiva med att ta blodanalyser i förebyggande syfte om de ej bedömer att du är sjuk eller uppvisar symtom.

Jag är inte skriven i Falköping - kan jag lämna blodprov ändå?

Det spelar ingen roll var i Sverige du är skriven så länge som du har ett svenskt personnummer och en giltig legitimation. Det viktiga är att du väljer Falköping som provtagningsställe, om det är här du vill genomföra provtagningen. Detta beror på att det på olika orter är olika laboratorium som genomför blodanalysen och för att det skall fungera behöver e-remissen skickas till rätt ställe. Eftersom provsvaren kommer online kan du sedan ta del av resultatet var du än befinner dig.

Hur mycket kostar det?

Priset varierar med hur omfattande och vilken typ av provtagning det gäller. Vissa blodmarkörer kostar mer än andra. Priset ligger mellan 200 kr och 3000 kr.

Behöver jag boka en tid?

På provtagningen i Falköping behöver du inte boka en tid, det är drop-in under öppettiderna.

Går det att beställa en stor hälsokontroll i Falköping?

Ja, det går att beställa en Stor Hälsokontroll i Falköping. Hälsokontroll Stor är en av våra mest omfattande och populära kontroller med analys av 35 blodmarkörer. Provtagningen innehåller analyser kopplade till:
  • blodstatus
  • hjärta-kärl
  • diabetes
  • metabolstörning
  • njur- och leverfunktion
  • vitamin- och mineralbrist
  • sköldkörtelrubbning
  • sjukdom i prostata
  • testosteronnivåer
  • inflammation

Går det att ta blodprovet på helger?

Nej, tyvärr går det bara att gå och ta blodprov på vardagar under öppettiderna.

Kan jag göra en allmän hälsokontroll hos Medisera?

Om du med allmän hälsokontroll avser analys av blodmarkörer så kan du det. Vi kan i dagsläget tyvärr inte erbjuda exempelvis hälsosamtal med sjuksköterska eller läkare.

Erbjuder ni paketerbjudanden för företag?

Om du är arbetsgivare eller arbetstagare som undrar om denna tjänst kan vara en del av er företagshälsovård så tveka inte att kontakta oss så kan vi hitta en samarbetsform som fungerar för er. Läs mer om vår företagshälsovård i Falköping.

Har ni erbjudanden för återkommande provtagning?

Ja, är du intresserad av att årligen göra en hälsokontroll erbjuder vi detta, du får då rabatt på dina provtagningar. Läs mer här: Årlig hälsokontroll stor