Emanera´s Hälsotest

Emanera -testet är för dig som vill förstå hur dina hormoner påverkar ditt välmående. Hormonella besvär är ett stort problem hos framförallt kvinnor och kan leda till symptom så som trötthet, nedstämdhet, oro och viktuppgång. Tillsammans med Maria på Emanera har vi tagit fram ett paket med fokus på att hjälpa dig att få veta mer om din kropp och analysera värden relaterade till dessa besvär. Följande ingår i Emanera´s hälsotest:

  • 15 st analyser som kan indikera en hormonell obalans av sköldkörtelhormon, progesteron, östrogen, testosteron, metabol störning och vitaminer och mineraler.
  • Blodprovstagning på Karolinska, Unilabs eller SYNLAB drop-in (du behöver inte boka tid)
  • Ett läkarkommenterat provsvar online i ”Min Journal” som du loggar in med via Bank-ID och kommer åt via mobil, surfplatta och dator (du behöver inte skapa ett konto)
  • En analys som konstaterar normala eller avvikande blodvärden jämfört med referensvärden
  • Ett telefonsamtal från ansvarig läkare vid gravt avvikande provsvar
  • Du kan ta blodprovet direkt efter beställning

Progesteron och östrogen

Kvinnor behöver progesteron och östrogen under hela livet, även efter klimakteriet. Dessa hormoner har ett speciellt förhållande och en speciell balans i vår kropp. För lite eller för mycket av det ena eller det andra kan snabbt leda till besvär av olika art. En brist av någon av hormonerna gör att det finns för mycket av den andra. Obalans kan bl.a. bero på för hård träning, för lite fettvävnad i kroppen, ålder, dålig kost och graviditet. Progesteronbrist kan leda till missfall, viktuppgång, trötthet och ömma bröst och östrogenbrist till problem med underlivet och värmevallningar, framförallt under klimakteriet.

Testosteron

Både kvinnor och män behöver testosteron och för lite kan ge symptom som minskad muskelmassa, minskad sexlust, minskad energi, depression, sämre minne och benskörhet. För mycket testosteron hos kvinnor i förhållande till progesteron och östrogen kan indikera på PCO/PCOS.

Sköldkörtelhormon

Sköldkörteln sitter under struphuvudet på framsidan av halsen, och har en stor påverkan på vårt välmående och på vår fysiska förmåga. Sköldkörteln styr ämnesomsättningen i kroppen, och är därför viktig för att vi ska må bra.

Rubbning i sköldkörteln kan bero på underfunktion (hypotyreos) eller överfunktion (hypertyreos). Om du har en underfunktion i sköldkörteln är trötthet, frusenhet och viktuppgång vanliga symptom. Vid en överproduktion blir resultaten omvända, med oro, inre stress, allmän sjukdomskänsla och viktnedgång som några av symptomen.

Följande blodmarkörer ingår i Emanera´s Hälsotest

Analysgrupp Analys
Stress/Anabolism

C-peptid

IGF-1

Diabetes

HbA1c

Glukos

Vitamin

Kobalamin - Vitamin B12

D-vitamin

Folat

Mineral

Ferritin

Aminosyra

Homocystein

Sköldkörtelrubbning

TSH

T4

T3

Testosteron

Testosteron

Hormon

Östradiol

Progesteron

Beställ Emanera´s Hälsotest - 2590 kr

Så fungerar Min Journal