Allergitest Kvalster

Allergitest kvalster är för dig som vill veta om du är allergisk mot kvalster. Följande ingår:

  • 8 st allergitest för kvalster
  • Blodprovstagning på Unilabs drop-in (du behöver inte boka tid)
  • Ett läkarkommenterat provsvar online i ”Min Journal” som du loggar in med via Bank-ID och kommer åt via mobil, surfplatta och dator (du behöver inte skapa ett konto)
  • En analys som konstaterar normala eller avvikande blodvärden jämfört med referensvärden
  • Ett telefonsamtal från ansvarig läkare vid gravt avvikande provsvar
  • Du kan ta blodprovet direkt efter beställning

Vad är kvalsterallergi?

Kvalster är mikroskopiska djur som oftast hittas i sängen, de trivs där det är varmt och fuktigt. Är du allergisk mot kvalster visar det sig genom symtom som snuva, rinnande kliande ögon, käppt näsa och trötthet. Misstänker du att du är allergisk mot kvalster finns det flera steg att ta, t.ex. att utföra ett allergitest.

Motverka kvalsterallergi

Skulle du vara allergisk mot kvalster är det bra att utföra de åtgärder i hemmet som leder till minskade mängder kvalster. Du kan aldrig få bort kvalster helt och hållet, men genom att bland annat dammsuga, ventilera, vädra och använda speciella sovkläder och sängkläder kan du minska besvären. Har du allvarliga problem kan du behöva ta kontakt med en vårdcentral.

Eftersom symtomen för kvalsterallergi är relativt generella är det svårt att på egen hand avgöra om du har en allergi eller inte.

Följande ingår i allergitestet för kvalster

Analysgrupp Analys
Allergi kvalster

D. pteronyssinus

D. farinae

D. micoceras

Lepidoglyphus destructor

Tyrophagus putrescentiae

Glycyphagus domesticus

Euroglyphus maynei

Blomia Tropicalis

Beställ allergitest för kvalster redan idag

Du kan ta blodprovet redan minuter efter beställning på drop-in. Provtagningen håller hög klinisk standard genom samarbete med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och SYNLAB Medilab. Du får ett läkarkommenterat svar i “Min Journal” som du hittar här på Medisera.se inom två till sex bankdagar från den tidpunkt blodprovet tas.

Beställ Allergitest Kvalster - 695 kr

Så fungerar Min Journal