Blodsockertest – Diabetes

Blodsockertestet är för dig som vill få en bild av dina blodsockernivåer. Provsvaret kan ge en indikation på om du är i riskzonen för typ-2 diabetes. Följande ingår i blodsockertestet:

  • 2 st analyser av glukos och HbA1c som kan indikera diabetes
  • Blodprovstagning på Karolinska, Unilabs eller SYNLAB drop-in (du behöver inte boka tid)
  • Ett läkarkommenterat provsvar online i ”Min Journal” som du loggar in med via Bank-ID och kommer åt via mobil, surfplatta och dator (du behöver inte skapa ett konto)
  • En analys som konstaterar normala eller avvikande blodvärden jämfört med referensvärden
  • Ett telefonsamtal från ansvarig läkare vid gravt avvikande provsvar
  • Du kan ta blodprovet direkt efter beställning

Varför ska du beställa blodsockertestet?

Alla typer av diabetes leder till att blodsockerhalten i blodet ökar. Ett blodsockertest görs framför allt för att få en indikation på om man har eller är i riskzonen för att få diabetes.

Glukos och HbA1c

Glukos visar hur mycket socker du har i blodet när du tar blodprovet varför blodprovet skall tas på fastande mage innan kl. 10:00 på morgonen. HbA1c innebär att man mäter hur sockerbelagda de röda blodkroppar (Hb), som har en livslängd på ca 3 måndader, är. HbA1c visar därför ett snittresultat av hur mycket socker som cirkulerat i blodet under ca 3 månader.

Följande blodmarkörer ingår i blodsockertestet

Analysgrupp Analys
Diabetes

Glukos

HbA1C

Beställ blodsockertestet redan idag

Du kan ta blodprovet redan minuter efter beställning på valt provtagningsställe när dig drop-in. Provtagningen håller hög klinisk standard genom samarbete med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och SYNLAB Medilab. Du får ett läkarkommenterat svar i “Min Journal” som du hittar här på Medisera.se inom två till sex bankdagar från den tidpunkt blodprovet tas.

Beställ Blodsockertest - Diabetes - 380 kr

Så fungerar Min Journal