Provtagning i Alingsås

Välj och beställ hälsokontroll
Välj och beställ hälsokontroll

Provtagning i Alingsås

I Alingsås sker provtagning på Kliniken Barbro Börjeson, på Göteborgsvägen 14, nära Alingsås station.

Så här går det till

1. Beställ provtagning online

Du beställer provtagningen på medisera.se och får dina provsvar online. Det du behöver göra är att boka tid och därefter besöka Kliniken Barbro Börjeson för provtagning. Glöm inte att följa de anvisningar du får för inför blodprovstagningen, och ta med dig giltig legitimation. Vår mest efterfrågade kontroll är Hälsokontroll Stor. Den inkluderar analys av 35 markörer relaterade till hjärt-kärlfunktion, diabetes, lever- och njurfunktion, metabolstörningar, eventuella brister på mineraler eller vitaminer, prostatahälsa, testosteronnivåer och inflammation.

2. Förberedelser innan provtagning

Du behöver boka tid för provtagning i Alingsås. Du får instruktioner om hur du gör detta i det bekräftelsemail som skickas efter beställning. För vissa blodprov behöver du lämna blod före klockan 10 på morgonen och göra det på fastande mage för att undvika felaktiga resultat, t.ex. för glukos och blodfetter. Du hittar provtagningsanvisningar på respektive produktsida. Att vara "på fastande mage" innebär att du inte bör äta något på minst 12 timmar före blodprovstagningen. Du får dricka vatten, te eller kaffe (utan socker eller mjölk). Ät normalt dagen innan och undvik alkohol och fet mat. Om du tar antibiotika bör du avvakta med blodprovstagning och undvika det direkt efter avslutad kur. Levaxin och/eller järnmedicin kan påverka blodanalysen.

3. Ta blodprovet

Besök Kliniken Barbro Börjeson, på Göteborgsvägen 14 för provtagning.

4. Ta del av dina provsvar online

När ditt blodprov har analyserats och resultatet finns i vårt system granskas och kommenteras det av Mediseras läkare. Du får avisering via sms och e-post när du kan läsa dina provsvar. Logga in på "Min journal" med ditt BankId för säker åtkomst.

Frågor och svar

Varför inte bara besöka min vårdcentral?

Vissa vårdcentraler erbjuder förebyggande hälsokontroller, men ofta måste du eller din arbetsgivare betala för dem. Vårdcentraler kan vara restriktiva med den här typen av provtagningar inom ramen för den vanliga patientavgiften och beställer vanligtvis blodprover endast vid misstanke om sjukdom eller förekomst av symtom.

Kan jag ta blodprovet i Alingsås om jag inte är skriven där?

Ja, det går bra. Allt du behöver är ett svenskt personnummer, giltig legitimation och Bank-Id. Se till att välja Alingsås som provtagningsställe i kassan vid beställning, annars kan e-remissen hamna fel eftersom olika laboratorier ansvarar för analysen på olika platser i landet.

Vad kostar det?

Kostnaden varierar för olika blodprov mellan 200 kr och 4 500 kr beroende på val av undersökning, omfattning och vilka analyser som ingår.

Har Kliniken Barbro Börjeson drop-in, eller måste jag boka tid?

I Alingsås behöver du boka tid inför provtagningen.

Kan jag beställa alla blodprover i Alingsås?

I Alingsås erbjuder vi de flesta blodprover du kan hitta på Medisera.se, förutom B-celler – differentialräkning, APT-tid och PK (INR).

Kan jag ta blodprovet på helgen?

Tyvärr inte, det är endast möjligt bokningsbara tider under vardagar.

Erbjuder ni företagsprovtagning i Alingsås?

Företagare, arbetsgivare och anställda som är intresserade av ett anpassat erbjudande kan kontakta oss för mer information.

Hur fungerar den årliga provtagningen?

Medisera erbjuder Årlig Hälsokontroll Stor med rabatt och en årlig kallelse. Dessutom ges rabatt på eventuella uppföljande provtagningar.