Årlig Hälsokontroll Stor

Årlig Hälsokontroll Stor är för dig som vill göra en hälsokontroll på årlig basis. Observera att du förbinder dig till en prenumenation. Du får ett rabatterat pris mot att du binder dig till minst två Hälsokontroller, årets kontroll och nästa års kontroll. Följande ingår i årlig Hälsokontroll Stor: 

  • Hälsokontroll Stor årligen (värde 1390 sek), dvs. 35 st analyser som kan indikera diabetes, metabolstörning, hjärtsjukdom, bristande njur- och/eller leverfunktion, vitamin- och mineralbrist, sköldkörtelrubbning, sjukdom i prostata, testosteronnivåer och inflammation
  • 20% rabatt på alla uppföljande tester
  • Kallelse till din årliga hälsokontroll
  • Blodprovstagning på Karolinska, Unilabs eller SYNLAB drop-in (du behöver inte boka tid)
  • Ett läkarkommenterat provsvar online i ”Min Journal” som du loggar in med via Bank-ID och kommer åt via mobil, surfplatta och dator (du behöver inte skapa ett konto)
  • En analys som konstaterar normala eller avvikande blodvärden jämfört med referensvärden
  • Ett telefonsamtal från ansvarig läkare vid gravt avvikande provsvar
  • Du kan ta blodprovet direkt efter beställning

Du förbinder dig till två hälsokontroller mot erhållen rabatt. Du har rätt att avsluta den årliga hälsokontrollen när som helst genom mail eller telefon. Prenumerationen avslutas dock som tidigast när de två första kontrollerna är genomförda.

Varför ska du beställa årlig Hälsokontroll Stor?

Genom att kartlägga dina blodvärden över tid kan du bilda dig en uppfattning om hur värden förändras över tid och få hjälp att identifiera om du befinner dig i riskzonen för sjukdom eller brist på ex. vitaminer eller mineraler.

Om PSA-prov

Är du intresserad av att testa PSA rekommenderar vi dig att läsa information från Socialstyrelsen innan du bestämmer dig, du hittar mer här (scrolla ner på sidan) broschyren heter: Om PSA-prov – för att kunna upptäcka prostatacancer i ett tidigt skede – fördelar och nackdelar. Den innehåller information för män som funderar på att göra en hälsokontroll med PSA-prov för att minska sin risk att drabbas av allvarlig prostatacancer. Broschyren beskriver de fördelar och nackdelar som finns med PSA-prov, och ger underlag för en personlig värdering av dessa.

Om testosteron-prov

Även testosteron ingår för män i vår årliga stora hälsokontroll. Är du intresserad av att läsa mer om testosteron rekommenderar vi att du tar del av följande information: Om testosteronbrist hos män Det räcker inte att ha låg testosteronhalt, man måste också uppvisa symtom som är förenliga med testosteronbrist för att få diagnosen testosteronbrist.

Följande ingår i årlig Hälsokontroll Stor

Analysgrupp Analys
Blodstatus

Hemoglobin (Hb)

Leukocyter (LPK)

Trombocyter (TPK)

MCH Erytrocyter (EPK)

Hematokrit (EVF)

Medel cell volym (MCV)

Diabetes

Glukos

HbA1C

Hjärta/kärl

HDL - kolesterol

LDL - kolesterol

LDL/HDL Kvot

Kolesterol - Totalt

Triglycerider

Apolipoprotein A

Apolipoprotein B

Apo kvot

Njurfunktion

Kreatinin

eGFR (Krea) rel

Natrium

Kalium

Kalcium

Albumin

Leverfunktion

ASAT

ALAT

Vitaminer

Kobalamin – B12

D-vitamin

Folat - B9 (bara för kvinnor)

Mineraler

Järn

Magnesium

Ferritin

Sköldkörtelrubbning

TSH

T4

T3 (bara för kvinnor)

Prostata/testosteron

PSA (bara för män)

Testosteron (bara för män)

Inflammation

CRP

Beställ årlig Hälsokontroll Stor redan idag

Du kan ta blodprovet redan minuter efter beställning på drop-in. Provtagningen håller hög klinisk standard genom samarbete med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och SYNLAB Medilab. Du får ett läkarkommenterat svar i “Min Journal” som du hittar här på Medisera.se inom två till sex bankdagar från den tidpunkt blodprovet tas.

Följ dina värden över tid – välj samma laboratorium

Observera att om resultatet skall kunna gå att jämföra exakt med dina tidigare Hälsokontroller behöver du välja samma laboratorium för blodanalysen varje år. Detta på grund av att de olika laboratorierna: Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och SYNLAB/Medilab använder olika metoder och referensintervall för vissa markörer.

Beställ Årlig Hälsokontroll Stor - 1190 kr

Så fungerar Min Journal