Så fungerar det

Att undersöka hälsan är enkelt. Börja med att välja vilken analys du vill göra, vi har flera olika som du kan välja mellan. Du väljer och betalar här på webbplatsen. Allt som behövs är en e-postadress och ett mobilnummer, samt att du är över 18 år. När du väl har köpt din analys kommer vi skicka en remiss till det provtagningsställe du valt. Det finns fler än 100 olika att välja mellan runtom i landet. Kom ihåg att du måste ta med dig legitimation till provtagningslabbet.

Medisera samarbetar med flera olika vårdcentraler. Din remiss är giltig i upp till tre månader och du kan besöka närmsta provtagningslabb när som helst under vardagen. Du behöver inte boka någon tid, de allra flesta har drop-in när det kommer till provtagningen.

Att tänka på inför ditt besök

Undersök om det är något speciellt som gäller för just den analys du har valt. Vissa analyser kräver till exempel att du inte äter något i upp till 12 timmar innan du kan göra testet. Det är viktigt att du följer dessa regler för att kunna få ett rättvisande testresultat. Vårt tips är att du slutar äta relativt tidigt dagen innan och att du besöker närmsta provtagningslabb efter en god natts sömn.

Själva provtagningen går snabbt och när du väl är färdig får du ofta ett preliminärt svar redan samma dag. Alla analyser ger dig inte svar samma dag, vissa tar lite längre tid än andra. Du får ett SMS så fort dina testresultat är klara.

Digital Journal – “Min Journal”

Vi skapar en digital journal åt dig där du får tillgång till alla dina testresultat. Här kan du även se kommentarer från läkare som har undersökt och gått igenom dina värden. Du kan även själv läsa på vad testresultaten betyder och hur de skulle kunna tolkas när du loggat in på “Min Journal”. Låter det enkelt? Det är det också! Vi på Medisera har gjort vårt bästa för att det ska gå så snabbt och smidigt som möjligt för dig att ta reda på hur din kropp mår.

Har du frågor? Vi finns alltid nära till hands om du undrar över något!