Provtagning i Falun

Välj och beställ hälsokontroll

Provtagning i Dalarna drop-in

Om du är intresserad av provtagning i Falun finner du Encias klinik centralt i staden på Åsgatan 55.

Så fungerar det

1. Beställ provtagning online

Beställning och provsvar sker online. Det enda du behöver göra är att gå och ta blodprovet, följa de anvisningar du får inför blodprovstagningen samt ta med dig en giltig legitimation.

2. Att tänka på innan provtagning

Kontrollera när ditt provtagningsställe har öppet. Tänk på att öppettider kan vara ändrade i samband med röda dagar, storhelger och under semestertider från slutet av juni till början av augusti. Lämna blod innan klockan 10 på dagen och gör det på fastande mage. Detta på grund av att vissa blodanalyser riskerar att bli missvisande annars exempelvis glukos och blodfetter.

3. Ta blodprovet

Ta dig till provtagningsstället i Falun och lämna blod.

4. Läs provsvaret online

När ditt blodprov är analyserat och resultatet kommit in i våra system analyseras och kommenteras det av Mediseras läkare. Du får besked via sms och e-post när du kan ta del av dina provsvar och kan då logga in i ”Min journal” med hjälp av ditt BankId för säker åtkomst.

Frågor och svar

Vad ingår i Mediseras provtagning i Falun?

Medisera har skapat blodprover för olika åldrar och livssituationer. Till exempel finns seniortestet för äldre. Du kan också testa dig för olika allergier, både pälsdjur, träd, gräs och födoämnen. Stora prestationstestet testar din förmåga av syreupptagning, muskeluppbyggnad och stressnivåer. För dig som vill ha en mer övergripande överblick finns vår mest populära kontroll Hälsokontroll Stor.

Var i Falun kan jag lämna blod?

Encias klinik ligger på markplan och nås från Stortorget med en kort promenad.

Vad kostar det?

Medisera erbjuder både mer omfattande paket och kontroller som mer riktar in sig på några få markörer. Generellt kan man säga att kostnaden är allt från 200 kr till 3 000 kronor.

Enkelt att beställa

Provtagningen kräver ingen manuell remiss (den skickas automatiskt vid beställning) eller långa väntetider i besöksrummet. I stället kan du i lugn och ro välja ut lämplig klinik på nätet (i kassan när du beställer) boka tid och sedan bege dig till provtagningsstället för provtagning. En sjuksköterska välkomnar dig på kliniken i Falun och tar ett vanligt blodprov i armen på dig. Provsvar och läkarkommentar är klara inom 2 till 6 dagar och därefter kan du logga in och se resultaten som ger mer utförlig information. Det är endast du som har tillgång till Min Journal via BankId.