Provtagning i Örebro

Välj och beställ hälsokontroll

Drop-in

Tidsbokning krävs

Välj och beställ hälsokontroll

Provtagning i Örebro län

Medisera erbjuder provtagning på Encias klinik på Drottninggatan 38 i Örebro. Du är välkommen att ta blodprovet efter tidsbokning. Länk till tidsbokning får du i bekräftelsemail från oss vid beställning.

Det fungerar såhär

1. Beställ provtagning på medisera.se

Beställning och provsvar sker online. Du hittar mer information om beställningen här. Det du behöver göra är att gå och ta blodprovet, följa de anvisningar du får inför blodprovstagningen samt ta med dig en giltig legitimation. Vår mest populära kontroll är Hälsokontroll Stor. Det ingår analys av 35 blodmarkörer kopplade till hjärt-kärlfunktion, diabetes, funktion hos lever och njure, metabolstörning, eventuell brist på mineral eller vitamin, sjukdom i prostata, testosteronnivåer samt inflammation.

2. Tänk på detta innan provtagning

Glöm ej att boka tid. Tänk på att öppettider kan vara ändrade i samband med röda dagar, storhelger och under semestertider från slutet av juni till början av augusti. Lämna helst blod innan klockan 10 på dagen och gör det på fastande mage. Detta på grund av att vissa blodanalyser riskerar att bli missvisande annars exempelvis glukos och blodfetter.

3. Ta blodprovet

Gå till provtagningsstället i Örebro och lämna blod.

4. Läs ditt provsvar online

När ditt blodprov är analyserat och resultatet kommit in i våra system analyseras och kommenteras det av Mediseras läkare. Du får besked via sms och e-post när du kan ta del av dina provsvar och kan då logga in i ”Min journal” med hjälp av ditt BankId för säker åtkomst.

Frågor och svar

Vad ingår i Mediseras provtagning?

Det finns stora valmöjligheter när det kommer till vilka blodprov du kan ta, eftersom Medisera erbjuder en mängd olika paket och enskilda tester. Testerna riktar in sig mot såväl män som kvinnor och därför går det att undersöka prostatans funktion och även kroppens hormonella status och fertilitet. Ledbesvär och brist på mineraler och vitaminer kan också undersökas genom blodprov. Med våra provtagningar går det att identifiera potentiella riskfaktorer kopplade till olika åkommor.

Hur hittar jag provtagningen i Örebro?

Pendlaren kan med fördel promenera i cirka en kvart för att komma till kliniken på Drottninggatan 38. Det går också att parkera i ett av parkeringshusen i nära anslutning till provtagningsstället.

Vad kostar provtagningen?

Själva provtagningen i Örebro kostar 150 sek. Kostnaden för våra kontroller och blodprov kostar från 200 sek upp till 3 000 sek beroende på vad du vill undersöka.

Är det enkelt att beställa?

Provtagningen kräver inte någon remiss eller långa väntetider i besöksrummet. I stället kan du i lugn och ro välja ut lämplig klinik i kassan när du beställer och sedan bege dig dit för blodprov. I Örebro behöver du boka tid innan provtagningen. Inloggningen till provsvar och läkarkommentar görs via BankId, så du behöver inte lägga ännu fler inloggningsuppgifter och lösenord på minnet.

Hur går provtagningen till?

Utbildad personal tar blodprovet i armen  och du kan lämna kort därefter. Resultatet presenteras efter 2 till 6 arbetsdagar i din digitala journal.