Elitistas Stora Sockertest

Sockerberoende har debatterats flitigt de senaste åren och läkare och forskare är inte överens om dess existens.  Det däremot de flesta är överens om är att för mycket socker inte är bra och kan ge mycket allvarliga hälsokonsekvenser. På Elitista bryr vi oss inte om vad det kallas. Vi möter dagligen personer som inte kan sluta äta socker och som har fått allvarliga fysiska konsekvenser av sin höga sockerkonsumtion. Utmaningen att sluta med socker kan underlättas om man förstår vilka brister kroppen har och hur man ska stötta sin biokemi för att lyckas hålla sig sockerfri. Följande ingår i Elitistas Stora sockertest:

  • 23 st analyser inkl. glukos, HbA1C, blodstatus, homocystein, d-vitamin och  B12 – kobalamin
  • Blodprovstagning på Karolinska, Unilabs eller SYNLAB drop-in (tidsbokning på ett fåtal orter)
  • Ett läkarkommenterat provsvar online i ”Min Journal” som du loggar in med via Bank-ID och kommer åt via mobil, surfplatta och dator (du behöver inte skapa ett konto)
  • En analys som konstaterar normala eller avvikande blodvärden jämfört med referensvärden
  • Ett telefonsamtal från ansvarig läkare vid gravt avvikande provsvar
  • Du kan ta blodprovet direkt efter beställning

Provtagningsanvisning: Du behöver ta blodprovet innan kl. 10 på dagen. Du behöver också fasta minst 12 timmar innan provtagning. Drick gärna vatten, då det förenklar blodprovstagningen. Du kan även dricka kaffe eller te, men då utan mjölk, socker eller sötningsmedel. Undvik fet mat och alkohol dagen före provtagningen.

Elitista har tillsammans med Mediseras medicinska team valt hälsomarkörer som allra bäst speglar de fysiska konsekvenser som ett långvarigt bruk av socker och snabba kolhydrater kan medföra. Vanliga fysiska konsekvenser är insulinresistens, diabetes 2 men många sockerberoende har även låga järn- och d-vitamin värden. Risken är också stor att ämnesomsättningen rubbas och att sköldkörteln blir underaktiv. Dessa hälsomarkörer ger dig en bra bild hur du kan stötta din biokemi maximalt och ge din kropp de bästa förutsättningar för ett sockerfritt liv.

Följande blodmarkörer ingår i Elitistas Stora Sockertest

Analysgrupp Analys
Diabetes

Glukos

HbA1C

Blodstatus

Hemoglobin (Hb)

Leukocyter (LPK)

Trombocyter (TPK)

MCH

Erytrocyter (EPK)

Hematokrit (EVF)

Medel cell volym (MCV)

Biprodukt hormon

C-peptid

Hjärta/kärl

Triglycerider

Apolipoprotein A

Apolipoprotein B

Apo kvot

Vitaminer

Kobalamin - B12

25OHD - D vitamin

Mineral

Järn

Ferritin

Aminosyra

Homocystein

Sköldkörtel

TSH

Fritt T4

Fritt T3

Inflammation

CRP

Beställ Elitistas Stora Sockertest

Du kan ta blodprovet minuter efter beställning på valt provtagningsställe nära dig drop-in. Tidsbokning på ett fåtal orter. Provtagningen håller hög klinisk standard genom samarbete med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och SYNLAB. Du får ett läkarkommenterat svar i “Min Journal” som du hittar här på Medisera.se inom två till sex bankdagar från den tidpunkt blodprovet tas.

Beställ Elitistas Stora Sockertest - 1990 kr

Så fungerar Min Journal