Blodprov hälsokontroll Senior

Hälsokontroll och blodprov anpassat för seniorer

Medisera erbjuder olika typer av hälsokontroller via blodprov som passar dig beroende på livssituation. Nu kan också du som är äldre med några klick enkelt beställa en hälsoundersökning via blodprov som är anpassad för seniorer, för att sedan ta blodprov på det provtagningsställe närmast dig drop-in. Du kan sedan logga in på Min Journal med hjälp av Bank-ID för att få tillgång till både provresultat samt kommentarer från läkare.

Vanliga besvär för seniorer

I takt med att man blir äldre förändras förutsättningarna för kroppen och hälsan. De vanligaste besvären för äldre är utöver ett försämrat allmäntillstånd t.ex. diabetes, benskörhet, undernäring och hjärt och kärlsjukdomar.

Hälsokontroll 50 plus

Medisera har tagit fram en hälsokontroll för seniorer som är anpassat för dig som är 50 år eller äldre. Testet innehåller 31 blodmarkörer inkl. bl.a. kortisol, d-vitamin, vitamin B12/kobalamin, magnesium, kalcium, järn och blodstatus. Mediseras övriga större hälsokontroller innehåller inte analys för stresshormon.

Senior hälsokontroll 50, 60, 70 och 80 plus

Närmar du dig 50 eller 60 årsåldern eller är över pensionsålder och känner att du vill kontrollera din hälsa via blodprov där beställning och läkarkommenterade provsvar hanteras online är du välkommen att beställa hos oss eller kontakta oss för mer information. Utöver seniortestet och ledvärkstestet erbjuder vi även årliga hälsokontroller och prostata- och testosterontest för män och progesteron- och östrogentest samt sköldkörteltest för kvinnor. Dessa tester passar även för äldre.

Ledvärkstest

Medisera har också tagit fram ett ledvärkstest som innehåller nio blodmarkörer inkl. antikroppar för reumatoid faktor, anti-CCP, blodstatus och inflammation. Testet är för dig som vill undersöka om en inflammatorisk sjukdom påverkar livskvaliteten.

Regelbundna hälsokontroller

De flesta är medvetna om hälsoproblem som kan drabba både män och kvinnor i olika åldrar. Med åldern förändras kroppen och dess funktioner och när man har uppnått en viss ålder kan det därför vara bra att regelbundet kontrollera hälsan för att så snabbt som möjligt upptäcka avvikelser och förändringar.