Så fungerar det

Funderar du på att beställa ett hälsotest? Då har du eventuellt besvär som du vill reda ut, eller så kanske du bara är nyfiken på hur dina värden ser ut. Det finns många anledningar till att vilja utföra ett hälsotest. Oavsett anledning har vi på Medisera gjort det enkelt att ta reda på hur det står till med hälsan.

Du utför hälsotestet genom följande enkla steg:

1. Beställ din hälsokontroll på medisera.se

Den mest populära är Hälsokontroll Stor.

Se alla hälsokontroller Medisera erbjuder.

2. Ta ditt blodprov på valt provtagningsställe (väljs i kassan)

Gå till ditt valda provställe redan minuter efter att du beställt. Vid beställning går en e-remiss ut.

3. Ta del av resultatet genom att logga in i “Min Journal”

Under ”Min Journal” loggar du in med Bank-ID för ta del av ditt provresultat och läkarkommentar.

Genom vår hemsida kan du välja mellan ett flertal olika tester, analyser samt stora testpaneler som består av flera olika prover. Själva processen är enkel, allt du behöver göra är att välja vilken eller vilka tester du vill göra, beställa en analys, ta ett blodprov på närmsta labb och därefter vänta på resultatet.

För att kunna köpa ett test måste du fylla i dina personuppgifter, e-postadress och mobilnummer. Vi kontrollerar även ditt personnummer gentemot folkbokföringsadressen.

När du har valt vilket test du vill beställa går vidare med ditt köp. Du har flera olika betalningsmöjligheter. Därefter skickar vi en remiss direkt elektroniskt till det laboratorium du valt. Det finns flera labb att välja mellan runtom i landet, välj det labb som passar dig bäst. Se till att ta med dig legitimation till provtagningen och att du även följer eventuella instruktioner som kan följa med det specifika testet. Du behöver inte boka någon tid utan det är drop-in som gäller.

När provet väl är utfört och färdigt tar det inte lång tid innan du får tillgång till dina resultat via “Min Journal” som du loggar in på via Bank-ID. Vi skickar ett SMS och e-post till dig för att meddela när dina provresultat är färdiga att ta del av.

Årlig hälsokontroll

Vi erbjuder nu en årlig hälsokontroll med rabatt. Läs mer om den årliga hälsokontrollen.

Beställ blodprov utan remiss

Texterna under kunskapsbanken skall betraktas som populärvetenskapliga och skall ej ses som vetenskapligt säkerställda avseende råd eller rekommendationer. Medisera kan inte garantera att texterna baseras på den allra senaste forskningen.