Hälsokontroll i Eskilstuna - Blodprovtagningsställen

Välj och beställ hälsokontroll

Här kan du ta ditt blodprov

I Eskilstuna går du till Provtagningscentralen på Mälarsjukhuset som ligger på Kungsvägen 34 när du vill ta ditt blodprov. Du hittar mer information på följande länk: Hälsoundersökning på Provtagningscentralen Eskilstuna Mälarsjukhuset

Boka hälsokontroll via blodprov i Eskilstuna

Om du vill undersöka dina blodvärden kan du exempelvis välja hälsokontroll stor. Där ingår det blodanalys av 34 markörer som är kopplade till hjärt-kärlfunktion, diabetes, funktion hos lever och njure, metabolstörning, eventuell brist på mineral eller vitamin, sjukdom i prostata, testosteronnivåer samt inflammation.

Så här fungerar det

Beställ en av våra hälsotester online

Hos oss är beställning och provsvar online. Det enda du behöver göra är att gå och ta ditt blodprov, följa de anvisningar du får inför blodprovstagning samt ta med dig en giltig legitimation.

Välj och beställ hälsokontroll

Att tänka på innan blodprovstagning

Kontrollera när ditt provtagningsställe har öppet för drop-in. Tänk på att öppettider kan vara ändrade i samband med röda dagar, storhelger och under semestertider från slutet av juni till början av augusti. Lämna helst blod innan klockan 10 på dagen och gör det på fastande mage. Detta på grund av att vissa blodanalyser riskerar att bli missvisande annars exempelvis glukos och blodfetter. ”På fastande mage” betyder att du inte skall äta någonting på minst 12 timmar innan blodprovet skall tas. Du kan dricka vatten, te, kaffe (utan socker eller mjölk). Tänk på att äta normalt dagen innan och på att undvika alkohol och fet mat. Äter du antibiotika bör du avvakta med blodprovstagning och ej heller direkt efter avslutad kur. Levaxin och/eller järnmedicin kan påverka blodanalysen. Ta med dig en giltig legitimation. Undvik att träna eller anstränga dig fysiskt innan provtagning. Vila på provtagningsstället 10–15 minuter innan provet tas.

Besök vårt provtagningsställe i Eskilstuna

Provtagningscentralen ligger vid Mälarsjukhuset på Kungsvägen 34 i Eskilstuna. Det är hit du går för blodprovstagning.

Läs ditt provsvar online

När ditt blodprov är analyserat och resultatet kommit in i våra system kommenteras det av läkaren. Du får besked om när du kan ta del av dina provsvar och kan då logga in i ”Min journal” med hjälp av ditt BankId för säker åtkomst online.

Frågor och svar

Varför kan jag inte bara gå till min vårdcentral istället?

Det finns vårdcentraler som erbjuder förebyggande hälsokontroller och ofta får du eller din arbetsgivare då betala för den. Vårdcentralerna brukar vara restriktiva med denna typ av hälsoundersökningar inom ramen för den vanliga patientavgiften och beställa blodprover först vid misstanke om sjukdom eller om du har symtom.

Jag vill ta mitt blodprov i Eskilstuna men är inte skriven här, kan jag det?

Ja, det kan du. Det du behöver ha är ett svenskt personnummer och en giltig legitimation samt BankId. Tänk på att du väljer just Eskilstuna som provtagningsställe vid beställning, annars riskerar e-remissen att hamna fel, då det på olika platser i landet är olika laboratorier som sköter analysen.

Vad kostar det om jag vill beställa en hälsoundersökning via blodprov?

Det kostar mellan 290 kr till 3195 kr beroende på vilken typ av hälsoundersökning du väljer, hur omfattande den är samt vilka analyser som ingår.

Har provtagningscentralen på Mälarsjukhuset drop-in, eller måste jag beställa tid ?

Det är drop-in under öppettiderna, du behöver inte boka en tid i förväg.

Går det att beställa en stor hälsoundersökning i Eskilstuna, som omfattar alla blodanalyser?

Du kan beställa en stor hälsokontroll, där ingår det 34 olika markörer. Den mest omfattande hälsoundersökningen via blodprov som vi erbjuder är stora prestationstestet, den innehåller 37 olika analyser.

Kan jag gå och ta mitt blodprov på helgen?

Nej tyvärr, det är endast möjligt under öppettiderna på vardagar.

Kan jag göra en allmän hälsokontroll hos Medisera?

Om du med allmän hälsokontroll menar en undersökning av dina blodvärden så kan du det. Vi kan tyvärr inte erbjuda hälsosamtal eller uppföljande konsultation efter det att du fått din läkarkommentar och provsvar.

Erbjuder ni paketerbjudanden för företag i Eskilstuna?

Är du företagare, arbetsgivare eller arbetstagare och intresserad av att få ett paketerbjudande är du välkommen att kontakta oss för ett förslag som passar just er. Läs mer om vår företagshälsovård i Eskilstuna via blodprov.

Har ni paketerbjudanden för återkommande hälsoundersökningar?

Ja, vi har årliga, återkommande hälsokontroller du kan prenumerera på och du får då ett lägre pris på dina hälsoundersökningar.