Allergitest paprika

Allergitest för paprika är för dig som vill veta om du är allergisk mot paprika. Följande ingår:

  • 1 st allergitest för paprika
  • Blodprovstagning på Unilabs drop-in (tidsbokning på ett fåtal orter)
  • Ett läkarkommenterat provsvar online i ”Min Journal” som du loggar in med via Bank-ID och kommer åt via mobil, surfplatta och dator (du behöver inte skapa ett konto)
  • En analys som konstaterar normala eller avvikande blodvärden jämfört med referensvärden
  • Ett telefonsamtal från ansvarig läkare vid gravt avvikande provsvar
  • Du kan ta blodprovet direkt efter beställning

Vad innebär allergi?

Det är vanligt att personer överreagerar mot ämnen som är främmande för immunförsvaret. När vi kommer i kontakt med sådana ämnen kan de framkalla olika symtom. Dessa främmande ämnen som orsakar den allergiska reaktionen kallas för allergener. När immunsystemet exponeras för ett allergen produceras IgE-antikroppar hos allergikern som svar på exponeringen.

Allergi mot paprika

Allergi mot paprika är en ovanlig, men en potentiellt besvärlig reaktion mot paprikaväxten. Allergin uppstår när immunsystemet överreagerar på proteiner i paprikan, vilket kan resultera i olika allergiska symtom.

Korsreaktioner kan vara en oro för dem med paprikaallergi, och det är viktigt att vara medveten om möjliga liknande proteiner i andra grönsaker och kryddor.

Följande ingår i Allergitest paprika

Analysgrupp Analys
Allergi

Paprika IgE-antikroppar (S-C.annuum, paprika ak)

Frågor och svar om allergi mot paprika

Kan jag ta reda på om jag är allergisk mot paprika?

Om du vill ta reda på om du har IgE-antikroppar mot paprika kan ett blodprov som mäter nivåerna av IgE-antikroppar tas. Om nivåerna av IgE-antikroppar är över ett visst referensintervall kan det indikera att du är allergisk. Om allergin bekräftas är den primära behandlingen att undvika paprika och produkter som innehåller det.

Vilka är de vanligaste symtomen på allergi mot paprika?

Symtom på allergi mot paprika kan inkludera klåda, rodnad, svullnad och utslag runt munnen och ansiktet. Andra symtom kan vara magbesvär, kräkningar och buksmärtor. I vissa fall kan allergiska reaktioner vara mer allvarliga och leda till andningssvårigheter och anafylaxi.

Att hantera allergi mot paprika kräver noggrannhet vid matval och noggrann läsning av livsmedelsmärkning för att undvika oavsiktlig exponering. Många förädlade livsmedel och kryddblandningar kan innehålla paprikapulver eller extrakt, så det är viktigt att vara medveten om dessa ingredienser.

Beställ Allergitest paprika - 395 kr

Så fungerar Min Journal