Provtagning i Malmö

Välj och beställ hälsokontroll
Välj och beställ hälsokontroll

Provtagning i Malmö via blodprov drop-in

Medisera samarbetar med flera provtagningsställen för blodprovstagning i Malmö.

Det fungerar såhär

Med en provtagning från Medisera får du en översikt över dina blodvärden och hur de ser ut i jämförelse med referensvärden. Testresultaten kompletteras med en analys och kommentar från en läkare. Beställ provtagningen online och ta dig därefter till ett av våra provtagningsställen i Malmö.

1. Beställ provtagning online

Beställning och provsvar sker online. Det enda du behöver göra är att gå och ta blodprovet, följa de anvisningar du får inför blodprovstagningen samt ta med dig en giltig legitimation. Vår mest populära kontroll är Hälsokontroll Stor. Där ingår det analys av 35 markörer som är kopplade till hjärt-kärlfunktion, diabetes, funktion hos lever och njure, metabolstörning, eventuell brist på mineral eller vitamin, sjukdom i prostata, testosteronnivåer samt inflammation. Det går nu även att skräddarsy din egen remiss.

2. Tänk på detta innan provtagning

Kontrollera när ditt provtagningsställe har öppet. På vissa provtagningsställen behöver du boka tid innan provtagning. Tänk på att öppettider kan vara ändrade i samband med röda dagar, storhelger och under semestertider från slutet av juni till början av augusti. Lämna helst blod innan klockan 10 på dagen och gör det på fastande mage. Detta på grund av att vissa blodanalyser riskerar att bli missvisande annars exempelvis glukos och blodfetter.

3. Ta blodprovet

Gå till valt provtagningsställe i Malmö och lämna blod.

4. Läs provsvaret i Min Journal

När ditt blodprov är analyserat och resultatet kommit in i våra system analyseras och kommenteras det av Mediseras läkare. Du får besked via sms och e-post när du kan ta del av dina provsvar och kan då logga in i ”Min journal” med hjälp av ditt BankId för säker åtkomst.

Frågor och svar

Vilka fördelar finns med provtagning?

Provsvaren ger information om dina blodvärden i jämförelse med referensvärden. Till exempel kan blodprovet visa indikationer på att du befinner dig i riskzonen för diabetes eller hjärtproblem.

Vilken provtagning är mest populär?

Hälsokontroll Stor är vår mest populära provtagning som testar 35 blodmarkörer.

Behöver jag skapa ett konto för att kunna göra provtagningen?

Nej, du behöver inte registrera ett konto utan loggar in i Min Journal med Bank-ID.

Behöver jag ladda ner en app för att få mina provsvar?

Nej, du behöver inte ladda ner en app utan loggar in i Min Journal med Bank-ID på medisera.se på telefon, surfplatta eller dator.

Behöver jag ha med en pappersremiss?

Nej. När du beställer provtagning på Medisera.se skickas en elektronisk remiss till det provtagningsställe du väljer i kassan. Minuter senare kan du gå för att utföra provtagningen, förutsatt att det är drop-in.

Är det drop-in för provtagning i Malmö?

Ja, på de flesta provtagningsställen i Malmö är det drop-in vilket gör det enklare att hitta ett tillfälle som passar ditt schema.

Vad behöver jag ha med till provtagningen?

Ta med giltig legitimation.

Hur får jag resultaten från provtagningen?

När analysen är klar får du sms och e-post. Du loggar då in på "Min Journal" på vår webbplats för att se resultaten. Allt som behövs är Bank-ID. I provsvaret kan du se dina värden och läsa en kommentar från en läkare. Om provsvaren avviker gravt från referensvärdena kommer en läkare att ringa upp dig.

Erbjuder ni årliga provtagningar?

Om du vill utföra provtagning varje år kan du beställa en årlig prenumeration hos oss. På så sätt behöver du inte komma ihåg att lägga en beställning varje år, istället får du en årlig kallelse från oss samt rabatterat pris.

Erbjuder ni företagshälsa i Malmö?

Vi erbjuder både engångsinsatser och årliga provtagningar för företag i Malmö. Läs mer här: företagshälsovård i Malmö eller kontakta oss för mer information.