Allergitest Nötter

Allergitestet för nötter är för dig som vill veta om du är allergisk mot en eller flera nötsorter. Följande ingår:

  • 5 st allergitest för jordnöt, hasselnöt, paranöt, mandel och kokosnöt
  • Blodprovstagning på Unilabs drop-in (du behöver inte boka tid)
  • Ett läkarkommenterat provsvar online i ”Min Journal” som du loggar in med via Bank-ID och kommer åt via mobil, surfplatta och dator (du behöver inte skapa ett konto)
  • En analys som konstaterar normala eller avvikande blodvärden jämfört med referensvärden
  • Ett telefonsamtal från ansvarig läkare vid gravt avvikande provsvar
  • Du kan ta blodprovet direkt efter beställning

Om du är allergisk får du svar på vilket ämne du är allergisk mot.

Nötallergi

Nötallergi är en av de vanligaste formerna av allergi. Det är en typ av allergi som följer med hela livet och som på många sätt styr ens livsstil. Om man är väldigt allergisk kan det bland annat bli svårt att äta på restaurang, sitta på ett flygplan eller överhuvudtaget vistas i en miljö där nötter eller spår av nötter kan förekomma.

Lindrig nötallergi

Lindrig allergi kan få ansiktet att svullna, i vissa fall olika delar av ansiktet, exempelvis läpparna, huden runt ögonen, näsan eller halsen. Det är inte ovanligt med klåda.

Allvarlig nötallergi

Allvarligare allergi kan leda till andningssvårigheter eller andra symtom som kräver omedelbar vård. I värsta fall kan kontakt eller förtäring av nötter leda till anafylaktisk chock, vilket innebär att den allergiska personen bland annat kan bli medvetslös, få ett kraftigt blodtrycksfall eller få hjärtstopp. Många nötallergiker måste bära med sig en adrenalinspruta som kan motverka allergin snabbt om något skulle hända.

Följande ingår i allergitestet för nötter

Analysgrupp Analys
Allergi nötter

Jordnöt

Hasselnöt

Paranöt

Mandel

Kokosnöt

Beställ allergitest för nötter redan idag

Du kan ta blodprovet redan minuter efter beställning på drop-in. Provtagningen håller hög klinisk standard genom samarbete med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och SYNLAB Medilab. Du får ett läkarkommenterat svar i “Min Journal” som du hittar här på Medisera.se inom två till sex bankdagar från den tidpunkt blodprovet tas.

Beställ Allergitest Nötter - 1495 kr

Så fungerar Min Journal