Provtagning i Västerås

Välj och beställ hälsokontroll

Drop-in

Tidsbokning krävs

Välj och beställ hälsokontroll

Provtagning i Västmanland

Om du är intresserad av provtagning i Västerås finner du Encias klinik centralt i staden på Källgatan 10.

Så fungerar det

1. Beställ provtagning online

Beställning och provsvar sker online. Det enda du behöver göra är att gå och ta blodprovet, följa de anvisningar du får inför blodprovstagningen samt ta med dig en giltig legitimation. Vår mest populära kontroll är Hälsokontroll Stor där analys av 35 blodmarkörer ingår.

2. Tänk på detta innan provtagning

Tänk på att öppettider kan vara ändrade i samband med röda dagar, storhelger och under semestertider från slutet av juni till början av augusti. Lämna helst blod innan klockan 10 på dagen och gör det på fastande mage. Detta på grund av att vissa blodanalyser riskerar att bli missvisande annars exempelvis glukos och blodfetter.

3. Ta blodprovet

Gå till provtagningsstället på Källgatan 10 i Västerås och lämna blod.

4. Läs ditt provsvar online

När ditt blodprov är analyserat och resultatet kommit in i våra system analyseras och kommenteras det av Mediseras läkare. Du får besked via sms och e-post när du kan ta del av dina provsvar och kan då logga in i ”Min journal” med hjälp av ditt BankId för säker åtkomst.

Frågor och svar

Är det drop-in provtagning i Västerås?

Nej, i Västerås behöver tidsbokning ske. Se mer information om tidsbokningen.

Vad ingår i Mediseras provtagning?

Det finns en mängd olika paket för provtagning som består av en kombination av olika blodmarkörer, men även tester som riktar in sig på mer specifika värden. En del föredrar att vara proaktiva och beställa provtagning som kontrollerar en mängd olika värden gällande t.ex. blodstatus, kolesterol, lever- och njurfunktion. Andra vill undersöka något mer specifikt och vill skapa en tydligare bild av just det.

Var i Västerås tar jag blodprovet?

Du har möjlighet att vända dig till Encias provtagningsställe som ligger i närheten av Centralstationen, på Källgatan 10. Ankommande i bil svänger av vid Västra eller Södra Ringvägen.

Vad kostar det?

Själva provtagningen i Västerås kostar 150 sek. Priset på paketen varierar och du kan själv välja det paket som passar din plånbok och dina behov bäst. Om du vill ha en omfattande hälsoundersökning får du räkna med ett pris på runt 1400 kronor.

Enkelt att beställa och boka tid

Efter beställningen online bokar du en tillgänglig tid i Västerås på Encias klinik via länk i det bekräftelsemail som skickas till dig.

Behöver jag lista mig någonstans?

Fördelen med att välja Mediseras provtagning är att du inte behöver lista eller registrera dig hos någon av klinikerna.