Hälsokontroll Kvinna

Våra hälsokontroller för kvinnor inkluderar bl.a. ett klimakterietest, en hälsokontroll med fertilitetsprofil, ett fertilitetstest med äggstatus, ett AMH prov, ett testosterontest, ett progesterontest, ett östrogentest och sköldkörteltest.

Vår mest populära hälsokontroll för kvinnor är Hälsokontroll Stor som inkluderar B9-folat samt T3 för kvinnor.

Hälsokontroll och blodprov för kvinnor

För kvinnor erbjuder vi bl.a. hälsokontroll via blodprov av sköldkörteln och de två hormonerna progesteron och östrogen.

Specifika hälsoproblem som kan drabba kvinnor

Som kvinna kan du få problem med vissa hormon. Detta kan leda till att du har svårt att bli gravid, lider av trötthet, går upp i vikt, känner en inre stress och orkeslöshet. Problem med sköldkörteln är något som drabbar fler kvinnor än män och kan göra att din livskvalitet påverkas kraftigt.

Progesteron

Hormonet progesteron eller gulkroppshormon är viktigt för fertiliteten, sinnesstämningen och ämnesomsättningen. Den fungerar ihop med östrogen och dessa två ska vara i balans. Brist på progesteron leder till för mycket östrogen och kan resultera i trötthet, ömmande bröst, viktuppgång och missfall.

Östrogen

Östrogen i sin tur har stor betydelse för immunförsvaret, minnet och hjärt- och kärlsjukdomar. Brist på östrogen är väldigt vanligt i klimakteriet och kan ge värmevallningar och underlivsproblem.

Sköldkörteln

Sköldkörteln har en viktig funktion när det gäller ämnesomsättningen i kroppen, och om den är underproduktiv eller överproduktiv påverkar det den allmänna hälsan mycket. Det är vanligare att kvinnor drabbas av sköldkörtelsrubbningar än män.

Så går det till

Boka en hälsokontroll anpassad för kvinnor. Det är enkelt och går fort att boka ett hälsotest på Medisera.se. Välj den hälsoanalys du är intresserad av och vilket provtagningsställe du vill lämna blodprovet på.

Lämna blodprov drop-in

När du har bokat och betalt hälsokontrollen kommer en e-remiss att skickas omgående till den mottagning du har valt att lämna prov på, och du behöver inte boka någon tid utan går dit drop-in.

Läs ditt provsvar online

Ditt provsvar får du efter två till sex bankdagar och du tar enkelt del av det via Min Journal på Mediseras hemsida.

Hälsokontroller för båda kön

På Medisera hittar du flertalet olika hälsokontroller och du kan välja allt från årliga mer omfattande hälsokontroller via blodprov till mer specifikt inriktade kontroller, såsom allergi-, gluten-, kortisol-, och binjuretester. Alla tester finns enkelt att beställa online.