Provtagning i Kristianstad

Välj och beställ hälsokontroll

Provtagning i Skåne

I Kristianstad bokar du tid för provtagning efter beställning av hälsokontroll och tar därefter blodprovet på Östra Storgatan 45.

Det fungerar såhär

1. Beställ provtagning online

Beställning sker online. Därefter bokar du tid och tar blodprovet. Följ de anvisningar du får inför blodprovstagningen. Glöm inte att ta med giltig legitimation. Hälsokontroll Stor är vår mest populära kontroll. Analys av 35 markörer som är kopplade till hjärt-kärlfunktion, diabetes, funktion hos lever och njure, metabolstörning, eventuell brist på mineral eller vitamin, sjukdom i prostata, testosteronnivåer samt inflammation ingår.

2. Innan provtagning

I Kristianstad behöver tid bokas inför provtagningen. Lämna helst blod innan klockan 10 på dagen och gör det på fastande mage. Detta på grund av att vissa blodanalyser riskerar att bli missvisande som t.ex. glukos och blodfetter. ”På fastande mage” betyder att du inte skall äta någonting på minst 12 timmar innan blodprovet skall tas. Du kan dricka vatten, te, kaffe (utan socker eller mjölk). Tänk på att äta normalt dagen innan och på att undvika alkohol och fet mat. Äter du antibiotika bör du avvakta med blodprovstagning och ej heller direkt efter avslutad kur. Levaxin och/eller järnmedicin kan påverka blodanalysen. Ta med dig en giltig legitimation. Undvik att träna eller anstränga dig fysiskt innan provtagning. Vila på provtagningsstället 10–15 minuter innan provet tas.

3. Ta blodprovet

Gå till provtagningsstället på Östra Storgatan 45 och lämna blod.

4. Ta del av provsvar och läkarkommentar

När resultatet kommit in i våra system analyseras och kommenteras det av Mediseras läkare. Du får besked via sms och e-post när du kan ta del av dina provsvar och kan då logga in i ”Min journal” med hjälp av ditt BankId för säker åtkomst.

Frågor och svar

Kan jag gå till min vårdcentral istället?

Det finns vårdcentraler som erbjuder förebyggande kontroller och ofta får du eller din arbetsgivare då betala för den. Vårdcentralerna brukar vara restriktiva med denna typ av provtagningar inom ramen för den vanliga patientavgiften och beställa blodprover först vid misstanke om sjukdom eller om du har symtom.

Jag är inte skriven i Kristianstad, hur fungerar det då?

Du behöver inte vara skriven i Kristianstad för att ta blodprovet. Det du behöver är ett svenskt personnummer och en giltig legitimation samt BankId. Det är dock viktigt att du väljer Kristianstad som provtagningsställe vid beställning, annars riskerar e-remissen att hamna fel, då det på olika platser i landet är olika laboratorier som sköter analysen.

Vad kostar det provtagning i Kristianstad?

Det kostar mellan 200 kr till 3200 kr beroende på vilken typ av undersökning du väljer, hur omfattande den är samt vilka analyser som ingår.

Behöver jag boka tid för provtagning?

Ja, du behöver boka tid i förväg.

Går det att beställa Hälsokontroll Stor i Kristianstad?

Ja du kan beställa och provta för Hälsokontroll Stor i Kristianstad.

Är det öppet för provtagning på helger?

Nej tyvärr.