Provtagning i Gävle

Välj och beställ hälsokontroll

Drop-in

Tidsbokning krävs

Välj och beställ hälsokontroll

Provtagning i Gävleborg drop-in

Har du funderat på att göra en provtagning i Gävle? Nu finns möjlighet till provtagning via Medisera på Encias mottagning.

Så fungerar det

1. Beställ provtagning online

Beställning och provsvar hanteras online. Den elektroniska remissen skickas direkt i samband med beställning, du behöver därför inte ha med dig en pappersremiss till mottagningen. Enbart giltig legitimation. Du behöver dock boka tid för provtagning. Information om tidsbokning skickas i bekräftelsemail efter beställning. Vår mest populära kontroll är Hälsokontroll Stor. Där ingår det analys av 35 markörer som är kopplade till hjärt-kärlfunktion, diabetes, funktion hos lever och njure, metabolstörning, eventuell brist på mineral eller vitamin, sjukdom i prostata, testosteronnivåer samt inflammation.

2. Tänk på detta innan provtagning

Tänk på att du behöver boka tid för provtagning. Lämna helst blod innan klockan 10 på dagen och gör det på fastande mage. Detta på grund av att vissa blodanalyser riskerar att bli missvisande annars exempelvis glukos och blodfetter.

3. Ta blodprovet

Gå till provtagningsstället på Nygatan 40 i Gävle och lämna blod.

4. Läs ditt provsvar online

När ditt blodprov är analyserat och resultatet kommit in i våra system analyseras och kommenteras det av Mediseras läkare. Du får besked via sms och e-post när du kan ta del av dina provsvar och kan då logga in i ”Min journal” med hjälp av ditt BankId för säker åtkomst.

Upptäck symptom

Olika slags sjukdomar är ofta förknippade med en viss livsstil eller genetiska förutsättningar. Flera av symtomen uppträder först när sjukdomsförloppet har framskridit. Genom blodanalys i Gävle kan du upptäcka om du är i riskzonen innan ett läkarbesök krävs på förekommen anledning. Få nya insikter om ditt hälsotillstånd och ta del av ett flertal analyser kring dina blodvärden genom provtagning.

Blodprovstagning i Gävle

Genom att ta ett helhetsgrepp kring din hälsa kan du höja livskvaliteten och minska eventuell oro för underliggande sjukdomar. Det blir enklare att finna rätt behandling och göra kloka val när du har medicinsk information att utgå ifrån.