FSH – Follikelstimulerande hormon

FSH – Follikelstimulerande hormon är för dig som vill undersöka detta blodvärde. Följande ingår FSH – Follikelstimulerande hormon:

  • 1 st analys av FSH – Follikelstimulerande hormon
  • Blodprovstagning på Karolinska, Unilabs eller SYNLAB drop-in (du behöver inte boka tid)
  • Ett läkarkommenterat provsvar online i ”Min Journal” som du loggar in med via Bank-ID och kommer åt via mobil, surfplatta och dator (du behöver inte skapa ett konto)
  • En analys som konstaterar dina blodvärden jämfört med referensvärden
  • Ett telefonsamtal från ansvarig läkare vid gravt avvikande provsvar
  • Du kan ta blodprovet direkt efter beställning

Vad är FSH – Follikelstimulerande hormon?

FSH står för follikelstimulerande hormon och kallas även för follitropin. Det är ett viktigt hormon för kroppens fortplantningsförmåga, både hos kvinnor och hos män. FSH produceras av hypofysens framlob och styr bland annat kroppens produktion av progesteron och östrogen. FSH, östrogen och inhibin (ett annat hormon som produceras i äggstockarna) styr bland annat menstruationscykeln hos kvinnor samt spermieproduktionen hos män.

Varför behövs analys av FSH?

Män och kvinnor som behöver hjälp med att skaffa barn bör undersöka FSH-värdet i blodet. Detta värde är värdefullt att veta vid undersökning av flera saker. Hos kvinnor mäts FSH-värdet vid exempelvis klimakteriet, cystor i äggstockarna, onormal mens och infertilitet. Hos män undersöks FSH också vid infertilitet eller om testiklarna inte är fullt utvecklade.

Följande blodmarkör ingår i FSH – Follikelstimulerande hormon

Analysgrupp Analys
Hormoner

FSH - Follikelstimulerande hormon

Beställ FSH – Follikelstimulerande hormon - 449 kr

Så fungerar Min Journal