Våra hälsotester

 • Alla hälsokontroller
 • Omfattande Hälsokontroller
 • Årliga Hälsokontroller
 • Blodprov Senior
 • Blodprov Kvinna
 • Blodprov Man
 • Blodprov Vitaminer & Mineraler
 • Blodprov Allergitester
 • Blodprov Vegan & Vegetarian
 • Blodprov Organ
 • Specifika Blodprov
Stor Mellan Bas Stora Prestationstestet
Analyser 1390 kr 990 kr 590 kr 1990 kr
Blodstatus
Hemoglobin (Hb)
Leukocyter (LPK)
Trombocyter (TPK)
MCH
Erytrocyter (EPK)
Hematokrit (EVF)
Medel cell volym (MCV)
Diabetes
Glukos
HbA1C
Hjärta/kärl
HDL - kolesterol
LDL - kolesterol
LDL/HDL Kvot
Kolesterol - totalt
Triglycerider
Apolipoprotein A
Apolipoprotein B
Apo kvot
Njurfunktion
Kreatinin
eGFR (Krea) rel
Natrium
Kalium
Kalcium
Albumin
Leverfunktion
ASAT
ALAT
Vitaminer
Kobalamin - Vitamin B12
D-vitamin
Mineraler
Järn
Magnesium
Ferritin
Folat (bara för kvinnor)
Sköldkörtelrubbning
TSH
T4
T3 (bara för kvinnor)
Prostata/Testosteron
PSA (bara för män)
Testosteron (bara för män)
Inflammation
CRP
Stress/Anabolism
Kortisol
C-Peptid
IGF-1

Hälsotester hos Medisera

På denna sida redogör vi för samtliga hälsokontroller vi erbjuder. Om du klickar på respektive kategori kan du se och läsa mer om de olika testerna. Vi erbjuder omfattande hälsotester exempelvis; hälsokontroll stor, mellan, bas och stora prestationstestet, stora sköldkörteltestet samt stora allergitestet. Om du önskar följa dina värden över tid så har vi även årliga, återkommande hälsokontroller avseende hälsokontroll stor, mellan och bas. Hälsoanalyser specifikt riktade till kvinnor är exempelvis progesteron & östrogentest samt sköldkörteltest och för män prostata (PSA) & testosterontest. Vi erbjuder även seniortest samt blodprov för att kontrollera vitaminer och mineraler; magnesium, zink, järn, kobalamin (vitamin-B12), homocysteinnivå (en aminosyra) och D-vitamin. Vid misstanke om allergi kan vi erbjuda blodanalyser avseende nivåerna av IgE-antikroppar i blodet avseende; födoämne, pälsdjur, gräs-och trädpollen, nötter samt kvalster. Det finns specifika hälsoundersökningar kopplat till om du är vegan eller vegetarian, samt riktat mot att analysera funktion hon organ exempelvis hjärta-kärl, binjure, lever och njure. Gällande andra mer specifika test kan nämnas alkoholkonsumtionstest (PEth), glutentest, kortisoltest, blodstatus & B-celler test, ledvärkstest, blodsockertest samt blodanalys gällande C-Peptid och IGF-1.

Hälsoanalyser – Kontroll av din hälsa

Medisera erbjuder hälsokontroller i samarbete med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs samt Aleris. Tillvägagångssätt och metoder för blodanalys är de samma som inom den svenska sjukvården i övrigt och håller hög klinisk kvalité.

Fördelar mot din lokala vårdmottagning

Medisera möjliggör för dig som patient att ställa din egen e-remiss gällande blodanalyser till vården. Du äger sedan resultatet och kan välja att dela med dig till en läkare eller vårdinrättning som du har förtroende för. Du behöver inte ha en läkares godkännande, du kan själv avgöra vilken hälsokontroll du vill göra.

Så fungerar det att göra ett hälsotest

Hela processen hos Medisera är online, från det att du väljer din hälsokontroll, lägger din beställning samt tar del av dina resultat och din läkarkommentar. Det enda momentet som inte är digitalt är när du lämnar ditt blodprov.

Att tänka på inför din blodprovstagning

Flera analyser kräver att man fastar 12–14 timmar innan provtagning för bästa resultat. Du kan dricka te, kaffe och vatten (utan sötningsmedel eller mjölk). Vissa markörer har en naturlig dygnsvariation, varför det rekommenderas att du lämnar ditt blodprov innan kl. 10.00 på dagen. Du får en mer utförlig information om vad du behöver tänka på i din orderbekräftelse.

Lämna ditt blodprov drop-in

Du behöver inte boka en tid för blodprovstagning, det är drop-in. Observera att öppettiderna kan vara olika beroende på laboratoriet, så kontrollera när just ditt provtagningsställe har öppet.

Ditt provsvar och kommentar från läkaren levereras online

När ditt blodprov är analyserat går resultatet digitalt in i Mediseras journalföringssystem och vår läkare kan ta del av det för att skriva sin kommentar. När läkaren signerat sitt utlåtande får du ett meddelande från Medisera och kan då logga in i Min Journal med hjälp av BankID för att ta del av dina resultat.

Vanliga frågor och svar

Har ni någon åldersgräns?

Ja, man måste ha fyllt 18 år för att ta del av våra tjänster.

Hur ofta borde man göra en hälsoanalys?

Det går inte att ge ett enkelt svar på denna fråga, det är individuellt. Vi erbjuder årliga kontroller och det kan vara rimligt att följa upp sina värden med det intervallet i förebyggande syfte. För vissa som lider av sjukdom eller står under behandling kan det vara värdefullt att kontrollera sina blodvärden oftare för att undersöka effekten av medicinering och livsstilsförändringar. Ofta sker detta i dialog med den läkare som behandlar dig.

Erbjuder ni analyspaket till företag?

Ja, vi erbjuder Hälsokontroller till företag. Kontakta oss så skall vi göra vårt bästa för att hitta en lösning som fungerar för just er.

Jag har känner mig trött och hängig – kan ni hjälpa mig att välja rätt hälsokontroll?

När det gäller val av hälsokontroller kan vi inte ge några medicinska rekommendationer. Om du känner dig sjuk hänvisar vi dig i första hand till att söka läkarkontakt.

Hur lång tid tar det att få provsvaret?

Det tar 2–6 vardagar beroende på hur lång tid blodanalysen på laboratoriet tar. Vissa blodmarkörer analyseras bara en eller två gånger per vecka och har du valt exempelvis stora prestationstestet kan detta ta något längre tid på grund av blodanalysen av IGF-1. När analysen är klar skall vår läkare ha tid att kommentera dina provsvar och efter detta får du besked om att du kan ta del av resultatet i Min Journal.

Vilket hälsotest är mest omfattande?

Den mest omfattande hälsokontrollen är stora prestationstestet, där ingår analys och beräkning av 37 markörer.

Enkelt och smidigt att beställa hälsoanalys via blodprov

Det är enkelt att beställa en hälsokontroll hos Medisera. Bestäm vilken hälsokontroll du vill ha, lägg din beställning och gå och ta ditt blodprov. Sedan är det bara att vänta tills resultatet och läkarkommentaren är klara att ta del av.