Östrogentest

Östrogentestet är för dig som vill veta ditt värde av östrogen/östradiol. Följande ingår:

  • Analys av blodmarkören östradiol
  • Blodprovstagning på Karolinska, Unilabs eller SYNLAB drop-in (du behöver inte boka tid)
  • Ett läkarkommenterat provsvar online i ”Min Journal” som du loggar in med via Bank-ID och kommer åt via mobil, surfplatta och dator (du behöver inte skapa ett konto)
  • En analys som konstaterar dina blodvärden jämfört med referensvärden
  • Ett telefonsamtal från ansvarig läkare vid gravt avvikande provsvar
  • Du kan ta blodprovet direkt efter beställning

Vad är östrogen och östradiol?

Det finns tre former av östrogen; östradiol, östron och östriol. Östrogen är en grupp med steroidhormoner som finns hos bägge könen, men i betydligt högre koncentration hos kvinnor.  Östradiol kallas även för estradtiol och är viktigt för flera kroppsfunktioner, bland annat för skelettet och för kroppens sexuella funktioner. Det är östradiolet som oftast analyseras i blodet. Östrogen tillverkas genom lång omvandling av kolesterol. Östradiolet gör att kroppen tillverkar och behåller kvinnobröst, får en större bendensitet i skelettet och styr produktionen av sekret och slem i slidan. Även män bildar östradiol i kroppen, men endast i små mängder.

Följande blodmarkör ingår i östrogentestet:

Analysgrupp Analys
Hormon

Östradiol

Beställ östrogentestet redan idag

Du kan ta blodprovet redan minuter efter beställning på drop-in. Provtagningen håller hög klinisk standard genom samarbete med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och SYNLAB Medilab. Du får ett läkarkommenterat svar i “Min Journal” som du hittar här på Medisera.se inom två till sex bankdagar från den tidpunkt blodprovet tas.

Beställ Östrogentest - 339 kr

Så fungerar Min Journal