Provtagning i Sundsvall

Välj och beställ hälsokontroll

Provtagning i Västernorrlands län

Vill du utföra en provtagning i Sundsvall? I Sundsvall samarbetar vi med Encia som ligger i närheten av centralstationen. Efter beställningen behöver du boka en tid för provtagning på Enicas hemsida.

Det fungerar såhär

1. Beställ provtagning

Beställning och provsvar sker online. Det du behöver göra är att gå och ta blodprovet, följa de anvisningar du får inför blodprovstagningen samt ta med dig en giltig legitimation. Vår mest populära kontroll är Hälsokontroll Stor. I Hälsokontroll Stor ingår analys av 35 markörer som är kopplade till hjärt-kärlfunktion, diabetes, funktion hos lever och njure, metabolstörning, eventuell brist på mineral eller vitamin, sjukdom i prostata, testosteronnivåer samt inflammation.

2. Tänk på detta innan provtagning

Glöm ej att boka tid för provtagning. Lämna helst blod innan klockan 10 på dagen och gör det på fastande mage. Detta på grund av att vissa blodanalyser riskerar att bli missvisande annars exempelvis glukos och blodfetter.

3. Ta blodprovet

Gå till provtagningsstället på Centralgatan 14 i Sundsvall och lämna blod.

4. Läs provsvaret online

När ditt blodprov är analyserat och resultatet kommit in i våra system analyseras och kommenteras det av Mediseras läkare. Du får besked via sms och e-post när du kan ta del av dina provsvar och kan då logga in i ”Min journal” med hjälp av ditt BankId för säker åtkomst.

Frågor och svar

Kan jag utföra provtagning i Sundsvall trots att jag inte är skriven där?

Ja, det kan du. Det du behöver är ett svenskt personnummer och en giltig legitimation samt BankId.

Vad kostar provtagningen?

Själva provtagningen kostar 150 sek i Sundsvall.

Vad innebär provtagningen?

Provtagningsstället är enkelt att besöka och analysen ger dig tillgång till information om ditt hälsotillstånd via olika hälsomarkörer, som analyseras utifrån blodprovet. Du har möjlighet att vara proaktiv och upptäcka eventuella förstadier till bland annat hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes. Kan jag ta blodprovet på en vanlig vårdcentral?

Kan jag ta blodprovet på en vanlig vårdcentral?

På en vanlig vårdcentral är möjligheterna ofta mer begränsade när det kommer till provtagning. Det är läkaren som styr vilken uppföljning som behövs i samband med besöket. Mediseras provtagning är i stället tillgänglig för vem som helst över 18 år med svenskt personnummer.