Alkoholkonsumtion

Blodprov för att mäta alkoholkonsumtion

Alkoholism är en utmanande och allvarlig sjukdom som påverkar många människor inklusive anhöriga och vänner. För att ta kontroll över alkoholismen och arbeta mot en bättre framtid är tidig diagnos och professionell hjälp avgörande.

CDT och PEth

Medisera erbjuder blodproven CDT och PEth som syftar till att  kontrollera om och hur stor mängd alkohol som konsumeras och om personen i fråga är inom gränsen för riskbruk.

Genom att använda resultaten kan vårdgivare och patienter arbeta tillsammans för att utforma en behandlingsplan och följa behandlingens framsteg över tid.

Olika blodprover

Vi erbjuder olika blodprover som utöver alkoholkonsumtion är utformade för att identifiera och utvärdera påverkan på kroppen. Dessa prover inkluderar t.ex. blodprov för leverfunktion, och andra blodmarkörer som kan ge insikt i alkoholens påverkan på hälsan.

Vem är blodproven till för?

Blodproven är relevant för dig som är oroad över ditt alkoholintag eller som har kämpat eller kämpar med alkoholberoende. Det kan vara särskilt viktigt för personer med riskfaktorer som genetisk predisposition, tidigare alkoholproblem eller allmänna hälsoproblem. Att få svart på vitt med vetenskapliga metoder att intaget av alkohol är högt kan vara starten på en livsstilsförändring.

Hur tar jag blodprovet?

Att ta blodprovet är en relativt enkel process som utförs på ett lokalt provtagningsställe eller klinik. Resultaten är oftast tillgängliga inom några dagar och kan utgöra grundvalen för att ta beslut om behandling och återhämtning.

Alkoholism kan vara en överväldigande sjukdom, men med rätt stöd och förståelse är det möjligt att övervinna den.