Stora Allergitestet

Stora Allergitestet är för dig som har haft svårt att avgöra om och vad du är allergisk mot. Följande ingår i Stora allergitestet:

  • 15 st allergitest uppdelat på födoämne, pälsdjur och pollen
  • Provtagning hos valt provtagningsställe drop-in (du behöver inte boka tid)
  • Ett läkarkommenterat provsvar i ”Min Journal” som du loggar in med via Bank-ID
  • En analys som konstaterar normala eller avvikande blodvärden jämfört med referensvärden
  • Ett telefonsamtal från ansvarig läkare vid gravt avvikande provsvar

Om du är allergisk får du veta vilket ämne du är allergisk mot.

Vad händer vid en allergisk reaktion?

Vid en allergisk reaktion reagerar kroppen mot ämnen som är främmande för immunförsvaret. Dessa ämnen fastnar lätt på slemhinnorna i ögonen, och även i näsan samt i halsen. Detta kan framkalla symptom. Även när vi äter livsmedel som vi är allergiska mot kan utvändiga symptom som klåda, eksem och svullnad hud uppstå, men även invändiga reaktioner som svullnade luftvägar, magont och mag-tarmproblem. Ämnen som skapar sådana här reaktioner kallas allergener.

Vanliga allergener som framkallar reaktioner är bland annat kattallergener, som ger reaktioner hos ungefär var tionde svensk. Det förmodas också idag att en anledning till att vi blir mer och mer allergiska är att våra hem är för rena, och att vi därför utsätts för alldeles för få allergener i tidig ålder. Kroppen får då aldrig någon möjlighet att vänja sig vid allergenerna.

Diagnos

Medisera kan inte ställa diagnos utifrån resultatet på ditt blodprov. För diagnos behöver man ta in mer information i bedömningen. Om du önskar gå vidare med dina resultat rekommenderar vi dig att ta kontakt med din läkare/vårdcentral.

Vad ingår i stora allergitestet?

 

Analysgrupp Analys
Allergi födoämne

Äggvita

Mjölk

Torsk

Ris

Jordnöt

Sojaböna

Allergi pälsdjur

Katt

Häst

Ko

Hund

Allergi pollen

Lönnpollen

Björkpollen

Bokpollen

Ekpollen

Valnötsträd

Undersök din hälsa redan idag – beställ Stora allergitestet

Du kan ta blodprovet redan minuter efter beställning på drop-in. Provtagningen håller hög klinisk standard genom samarbete med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och Aleris Medilab. Du får ett läkarkommenterat svar i ”Min Journal” som du hittar här på Medisera.se inom två till sex bankdagar från den tidpunkt blodprovet tas.

Beställ Stora Allergitestet - 3195 kr

Så fungerar Min Journal