Provtagning i Kalmar

Välj och beställ hälsokontroll

Provtagning i Kalmar län

I Kalmar kan du ta blodprovet på Stortorget 32. Du väljer Kalmar i kassan på medisera.se och kan därefter boka tid via länk som du får.

Det fungerar såhär

1. Beställ provtagning online

Beställning och provsvar sker online. Det du behöver göra är att boka tid samt därefter gå och ta blodprovet. Du får mer information om tidsbokning i bekräftelsemailet. Vår mest populära kontroll är Hälsokontroll Stor. Där ingår det analys av 35 markörer som är kopplade till hjärt-kärlfunktion, diabetes, funktion hos lever och njure, metabolstörning, eventuell brist på mineral eller vitamin, sjukdom i prostata, testosteronnivåer samt inflammation.

2. Att tänka på innan provtagning

Glöm ej att boka en tid. Tänk på att öppettider kan vara ändrade i samband med röda dagar, storhelger och under semestertider från slutet av juni till början av augusti.

3. Ta blodprovet

Gå till provtagningsstället på Stortorget 32 i Kalmar och lämna blod.

4. Läs provsvaret i Min Journal

När ditt blodprov är analyserat och resultatet kommit in i våra system analyseras och kommenteras det av Mediseras läkare. Du får besked via sms och e-post när du kan ta del av dina provsvar och kan då logga in i ”Min journal” med hjälp av ditt BankId för säker åtkomst.

Frågor och svar

Vad ingår i provtagningen i Kalmar?

Det finns en mängd olika hälsomarkörer som kan analyseras med hjälp av Mediseras blodprov. Hälsokontroll bas innehåller t.ex. ett tjugotal blodmarkörer där bland annat analys av blodsocker och inflammation utförs. Stora sköldkörteltestet visar hur dina blodvärden kopplade till sköldkörteln ser ut. Du kan också provta för att utreda eventuella födoämnesallergier eller pälsdjursallergi.

Var i Kalmar utför jag provtagningen?

Från Kalmar Centralstation är det endast en kort promenad innan du kommer fram till kliniken vid Stortorget nr 32.

Vad kostar det?

Beroende på vilket paket du väljer kan provtagning och analys kosta från 200 sek upp till 3 000 sek. Mer specifika tester av mindre omfattning kostar mindre. Alla beställningar görs online och du har sedan tillgång till personlig information från ansvarig läkare och testresultat genom inloggning med BankId.

Så går provtagningen till

Du beger dig till kliniken i Kalmar och möts av utbildad personal som tar ett blodprov i armen på dig. Besöket går fort och du får resultaten inom 2 till 6 dagar. Tänk på är att gå dit på fastande mage och undvika alkohol och tobak innan besöket (gäller inte alla blodprov).

Kan provtagningen utföras var som helst?

Du kan välja mellan alla de provtagningställen som du hittar i kassan. Du har många kliniker för provtagning att välja på.