Provtagning i Linköping

Välj och beställ hälsokontroll
Välj och beställ hälsokontroll

Provtagning i Östergötland drop-in

För blodprov i Linköping samarbetar Medisera med Cordinator Medical Center.

Så fungerar det

1. Beställ provtagning online

Beställning och provsvar sker online. Det enda du behöver göra är att gå och ta blodprovet, följa de anvisningar du får inför blodprovstagningen samt ta med dig en giltig legitimation. Vår mest populära kontroll är Hälsokontroll Stor. Där ingår det analys av 35 markörer som är kopplade till hjärt-kärlfunktion, diabetes, funktion hos lever och njure, metabolstörning, eventuell brist på mineral eller vitamin, sjukdom i prostata, testosteronnivåer samt inflammation.

2. Tänk på detta innan provtagning

Kontrollera när ditt provtagningsställe har öppet. Tänk på att öppettider kan vara ändrade i samband med röda dagar, storhelger och under semestertider från slutet av juni till början av augusti. Lämna helst blod innan klockan 10 på dagen och gör det på fastande mage. Detta på grund av att vissa blodanalyser riskerar att bli missvisande annars exempelvis glukos och blodfetter.

3. Ta blodprovet

Gå till provtagningsstället på Brigadgatan 26 i Linköping och lämna blod.

4. Läs ditt provsvar online

När ditt blodprov är analyserat och resultatet kommit in i våra system analyseras och kommenteras det av Mediseras läkare. Du får besked via sms och e-post när du kan ta del av dina provsvar och kan då logga in i ”Min journal” med hjälp av ditt BankId för säker åtkomst.

Frågor och svar

Hur presenteras provsvaren?

Provsvaren presenteras i översiktliga grafer i Min Journal förutsatt att blodmarkören är av sådan art att referensvärden finns att tillgå. Du får svar på om dina värden är normala eller avvikande utifrån gällande referensvärden.

Vårdcentral eller Medisera?

Hos Medisera kan du själv välja vilka blodprover som ska genomföras och när detta ska ske. Många väljer en årlig hälsokontroll för att följa blodvärden över tid i syfte att tidigt upptäcka avvikande värden. Tjänsten vänder sig till dig som vill få bättre kontroll på din hälsa. Proverna kan alltså ses som förebyggande. Hos en vårdcentral är det en läkare som avgör vilka prover som ska genomföras utifrån ditt allmänna mående. Prover genomförs vid misstanke om sjukdom men sällan som förebyggande åtgärd. Tjänsten vänder sig till dig som är sjuk eller har sjukdomsliknande symtom. Proverna som genomförs sker alltså för att aktivt hitta eller utesluta sjukdom.

Var i Linköping kan blodprov tas?

Blodprovet tas hos vår samarbetspartner i Linköping. Se adress och öppettider här.

Vad behöver jag tänka på inför blodprovet?

När beställning skett skickas ett mail ut med instruktioner beroende på vad som ska analyseras. En del prover skall tas på morgonen, andra på fastande mage. Detta framgår i instruktionerna. Det enda du behöver ha med dig vid provtagning är giltig ID-handling. Resterande information har provtagningsstället redan fått digitalt.

Vad kostar provtagningen  i Linköping?

Provtagningen i Linköping kostar 150 sek.

Går det att ge bort som presentkort?

Ja, det är möjligt att beställa presentkort för ett specifikt blodprov. När presentkort köps donerar Medisera även till svensk forskning. Läs mer om Mediseras presentkort.