Provtagning i Karlskrona

Välj och beställ hälsokontroll
Välj och beställ hälsokontroll

Provtagning i Blekinge

I Karlskrona samarbetar vi med Vhila Hälsoklinik för provtagning. Adressen är Ronnebygatan 41. Du gör så här:

1. Beställ provtagning på medisera.se

Beställning och provsvar hanteras online. Efter beställning går du och tar blodprovet. Följ de anvisningar du får via e-post inför blodprovstagningen samt ta med giltig legitimation. Vår mest populära kontroll är Hälsokontroll Stor där analys av 35 blodmarkörer ingår.

2. Innan provtagning

Glöm inte att undersöka om du behöver boka tid för provtagning eller om det är drop-in som gäller. I Karlskrona är det tidsbokning. Lämna helst blod innan klockan 10 på dagen och gör det på fastande mage. Detta på grund av att vissa blodanalyser riskerar att bli missvisande annars exempelvis glukos och blodfetter.

3. Ta blodprovet

Gå till provtagningsstället på Ronnebygatan 41 i Karlskrona och lämna blod.

4. Läs ditt provsvar online

När ditt blodprov är analyserat och resultatet kommit in i våra system analyseras och kommenteras det av Mediseras läkare. Du får besked via sms och e-post när du kan ta del av dina provsvar och kan då logga in i ”Min journal” med hjälp av ditt BankId för säker åtkomst.

Frågor och svar

Vad ingår i provtagningen i Karlskrona?

Det finns många olika paket för provtagning som består av en kombination av olika blodmarkörer, men även tester som riktar in sig på mer specifika värden. Se hela utbudet av blodprov här. En del föredrar att vara proaktiva och beställa provtagning som kontrollerar en mängd olika värden gällande t.ex. blodstatus, kolesterol, lever- och njurfunktion. Andra vill undersöka något mer specifikt och vill få en tydligare bild av ett specifikt värde.

Vad kostar det?

Blodprovstagningen i Karlskrona kostar 150 sek. Priset på hälsokontrollerna varierar och du kan själv välja det paket som passar bäst. Om du vill ha en omfattande hälsoundersökning får du räkna med ett pris på runt 1400 kronor.

Jag är inte skriven i Karlskrona, är det ett problem?

En av fördelarna med att välja Mediseras är att du inte behöver lista dig hos någon av klinikerna.

Enkelt att beställa och boka tid

Efter beställningen bokar du en tillgänglig tid i Karlskrona via länk i det bekräftelsemail som skickas till dig.