Magnesium (Mg)

Denna analys mäter magnesium i blodet. Följande ingår:

  • 1 analys av magnesium (Mg)
  • Blodprovstagning på Karolinska, Unilabs eller SYNLAB drop-in (tidsbokning på ett fåtal orter)
  • Ett läkarkommenterat provsvar online i ”Min Journal” som du loggar in med via Bank-ID och kommer åt via mobil, surfplatta och dator (du behöver inte skapa ett konto)
  • En analys som konstaterar normala eller avvikande blodvärden jämfört med referensvärden
  • Ett telefonsamtal från ansvarig läkare vid gravt avvikande provsvar
  • Du kan ta blodprovet direkt efter beställning

Vad är magnesium?

Magnesium är ett viktigt mineral som bland annat ser till att stabilisera cellmembranen och är förutsättningen för kroppens aktivering av ca 300 enzymer. Magnesium är även viktigt för vårt immunförsvar. Man får enkelt i sig den mängd magnesium man behöver varje dag genom en allsidig kost. Mineralen finns i bland annat linfrön, mineralsalt, pumpafrön och olika nötter.

Varför behövs analysen?

Det är inte alltför ovanligt att lida av magnesiumbrist, något som kan medföra huvudvärk, problem med matsmältningen och nedstämdhet. Ibland kan det vara svårt att upptäcka magnesiumbrist, dock kan bristen på detta mineral senare i livet ge upphov till olika sjukdomar.

Följande ingår i magnesiumtestet

Analysgrupp Analys
Mineral

Magnesium (Mg)

Frågor och svar om magnesium

Vad innebär ett högt värde av magnesium?

Ett förhöjt värde av magnesium kan leda till flertalet symtom till exempel lågt blodtryck och diarré. Det är dock svårt att själv få i sig kost som innehåller för mycket magnesium, ofta handlar det då om ett utsöndringsproblem i kroppen. Ett förhöjt värde av magnesium kan vara en indikator på problem med sköldkörteln.

Vad innebär ett lågt värde av magnesium?

Magnesiumbrist kan förekomma vid en ensidig kost där du inte får i dig föda med magnesium. Symptomen kan vara väldigt varierade, från stark migrän till krypningar i benen. För lågt värde av magnesium kan leda till sjukdom.

Beställ Magnesium - 345 kr

Så fungerar Min Journal