Provtagning i Katrineholm

Välj och beställ hälsokontroll
Välj och beställ hälsokontroll

Provtagning i Sörmland drop-in

I Katrineholm kan du ta ditt blodprov på provtagningscentralen, Kullbergska sjukhuset.

Så här fungerar det

1. Beställ online

Hos Medisera är hela processen, från beställning till provsvar, online. Det momentet som inte är digitalt är själva blodprovstagningen. Efter beställningen skickas din e-remiss till det provtagningsställe du valt och sedan kan du gå och ta ditt blodprov bara minuterna efter. Du behöver inte skriva ut en pappersremiss, men ta med en giltig legitimation. När laboratoriet har analyserat ditt blod analyserar och kommenterar Mediseras läkare dem. Du loggar in med hjälp av BankId i ”Min journal”, som är Mediseras digitala journalföringssystem. Du får information om dina blodvärden i relation till referensvärdet och om något skulle vara gravt avvikande ringer läkaren upp dig.

2. Att tänka på innan blodprovstagning

Du behöver inte boka tid, det är drop-in, kontrollera bara när just ditt provtagningsställe har öppet. Observera att öppettider kan vara ändrade i samband med storhelger, röda dagar och under semestertider från slutet på juni till början av augusti. Du behöver ha med dig en giltig legitimation och helst ta ditt blodprov innan klockan 10 på dagen. Det rekommenderas att man tar blodprovet på fastande mage (man kan dricka te och kaffe, utan mjölk och socker och givetvis vatten). Detta innebär att du ej skall äta någonting under minst 12 timmar innan blodprovet skall tas. Detta på grund av att flera av blodmarkörerna ex. blodfetter och glukos behöver tas på fastande mage för att bli rättvisande. Ät normalt dagen innan men undvik alkohol och fet mat. Du bör undvika kroppsaktivitet eller träning innan provtagning och det rekommenderas 10-15 minuters vila på provtagningsstället innan blodprovet skall tas. Gällande mediciner kan levaxin och järnmedicin påverka resultatet av blodanalysen och du bör inte ta ditt blodprov under en antibiotikakur eller direkt efter avslutad behandling.

3. Besök provtagningsstället i Katrineholm

I Sörmland är det Unilabs som sköter provtagningscentralen på Kullbergska sjukhuset. Här kan du ta ditt blodprov under öppettiderna. Adressen är Djulögatan 66.

4. Ta del av provsvaret online

Du loggar i i Mediseras journalsystem ”Min Journal”: https://medisera.se/login/ med BankId. Här kan du ta del av läkarkommentar och dina provsvar som är visualiserade för att du enkelt skall kunna ta del av dem.

Frågor och svar

Vad är skillnaden mellan Medisera och provtagning hos min vårdcentral?

Själva blodanalysen som genomförs är det ingen skillnad på, Medisera använder samma metoder och samarbetspartners som den övriga svenska sjukvården. Skillnaden är den att du hos Medisera själv kan bestämma vilka blodvärden du vill analysera. Du har därefter egen kontroll över resultatet över tid. Det finns vårdcentraler som erbjuder provtagning i förebyggande syfte, men ofta får du då betala för den. Vårdcentraler är ofta restriktiva med denna typ av kontroller.

Behöver jag vara skriven i Katrineholm?

Du behöver inte vara skriven på orten där du tar ditt blodprov. Det viktiga är att du har ett svenskt personnummer och giltig legitimation. Var noga när du lägger din beställning så att du väljer Katrineholm som provtagningsställe så att din e-remiss hamnar rätt. Resultaten kommer online, så du kan befinna dig var du vill när du tar del av dem.

Vad kostar provtagningen?

Hos Medisera kostar blodproven mellan 200 kr och 3000 kr beroende på omfattning och på vilka markörer som skall analyseras.

Är det drop-in i Katrineholm, eller måste jag boka tid?

Ja, det är drop-in för blodprovstagning. Du behöver inte boka en tid.

Går det att göra blodprovstagning på helger?

Nej tyvärr, endast på vardagar.

Kan jag göra en stor hälsokontroll hos Medisera?

Ja, du kan göra en stor hälsokontroll som inkluderar analys av 35 blodvärden associerade med bl.a. blodstatus, blodfetter, PSA och testosteron (för män), blodsocker samt mineral och vitamin. I denna kontroll ingår även blodvärden kopplade till funktion hos; njure, lever, hjärta, kärl samt sköldkörtel.

Erbjuder ni paketerbjudanden för företag i Katrineholm?

Ja. Är du företagare, arbetsgivare eller arbetstagare och intresserad av provtagning är du välkommen att kontakta oss. Mediseras tjänst för företagshälsa kan vara en del av er företagshälsovård. Läs mer om vår företagshälsovård i Katrineholm.

Har ni paketerbjudanden för återkommande kontroller?

Ja. Du kan beställa vår Årliga Hälsokontroll Stor och får då lägre pris samt årlig kallelse.