Ta blodprov i Gävle

Undvik vårdens väntetider och få svaren du behöver. Slipp väntan på remiss från din vårdcentral och beställ Mediseras Hälsokontroll, enkelt och smidigt via hemsidan. Du väljer önskad hälsokontroll och får bekräftelsen direkt till din e-mail och kan därefter ta ditt blodprov enligt instruktionerna.

Du behöver inte motivera varför du önskar en hälsokontroll och styr själv när och var den ska utföras. Vid besök på en vanlig vårdcentral är det läkarens utlåtande som avgör om och vilka prover ska tas för att undersöka eventuella symtom på ohälsa. Nu kan du istället följa upp på avvikelser långt innan de vanligen undersöks av läkare.

Mediseras tjänster är tillgängliga för både privatpersoner och företag, men du behöver vara över 18 år för att beställa en Hälsokontroll hos Medisera.

Det här kan våra blodprov erbjuda

Oavsett om du vill följa upp ett specifikt, redan känt hälsoproblem eller få en generell förebyggande kontroll är Mediseras hälsokontroll något för dig. En del känner till familjens sjukdomshistoria och vill därför vara proaktiva kring egen hälsa. Några vill undersöka om kroppens prestation och återhämtningsförmåga kan förbättras.

Medisera erbjuder en mängd olika paket för provtagning, där de vanligaste är Hälsokontroll Stor, Mellan och Bas samt Fertilitetskontroll. Vi analyserar exempelvis grundläggande värden för blod, hjärta/kärl och njurar. Samtidigt mäts halten av vitaminer, mineraler och kortisol, som är en indikator på stress. Fertilitetstester fokuserar på kroppens olika hormoner och värdet av tex. AMH och SHBG. SHBG är ett sexualhormonbindande globulin, förekommande hos både män och kvinnor.

Om du misstänker att du har brist på vitaminer eller mineraler kan ett enkelt blodprov påvisa detta. Därtill kan seniorer få mer information om eventuell reumatism, inflammationshalt eller PSA-prov: prostata specifikt antigen.

Oavsett ålder och livsstil kan du alltså välja ett paket som passar dig. Du får ett läkarutlåtande inom 2-6 vardagar som görs tillgängligt digitalt. Inloggning sker med BankID vilket innebär att dina uppgifter registreras tryggt och säkert med hänsyn till din integritet. Om någon av resultaten skulle vara gravt avvikande kommer en läkare ringa upp dig för personlig kontakt. Denna bedömning görs av läkaren.

Hur beställer jag blodprov i Gävle?

Du beställer den hälsokontroll du vill ha på Mediseras hemsida och väljer Gävle som provtagningsort. Remissen skickas då iväg och du kan ta ditt blodprov på Nygatan 40 hos Encias provtagning i fräscha lokaler, endast två minuters gångväg från centralstationen. Du behöver boka tid innan provtagningen hos Enica. Du får information om hur du gör detta vid beställningen.Tänk på att det inte finns någon hiss i byggnaden.

Vi på Medisera svarar gärna på frågor kring våra olika hälsokontroller och blodprov.

Vilka dagar och tider kan proverna tas?

I Gävle samarbetar vi med Encia varför tidsbokning behöver ske. För mer information se provtagning för hälsokontroll i Gävle.