Magnesiumbrist – test av magnesium via blodprov

Magnesium är ett viktigt mineral som bland annat ser till att stabilisera cellmembranen och är förutsättningen för kroppens aktivering av ca 300 enzymer. Magnesium är även viktigt för vårt immunförsvar. Man får enkelt i sig den mängd magnesium man behöver varje dag genom en allsidig kost. Mineralen finns i bland annat linfrön, mineralsalt, pumpafrön och olika nötter. Det normala intaget av magnesium skiljer sig åt exempelvis skall barn ha ett mindre intag och vuxna män ett högre intag av mineralen.

Klicka här för att läsa mer om Mediseras Vitamin & Mineraltest som innehåller test av magnesium via blodprov.

Magnesium ingår även i Mediseras stora hälsokontroll som innehåller 35 blodmarkörer. Klicka här för mer information.

Varför behövs analysen av magnesium?

Det är inte alltför ovanligt att lida av magnesiumbrist, något som kan medföra huvudvärk, problem med matsmältningen och depression. Ibland kan det vara svårt att upptäcka magnesiumbrist, dock kan bristen på detta viktiga mineral senare i livet ge upphov för flera allvarliga sjukdomar.

Förhöjt värde av magnesium

Ett förhöjt värde av magnesium kan leda till allt från lågt blodtryck till diarré. Det är dock svårt att själv få i sig kost som innehåller för mycket magnesium, ofta handlar det då om ett utsöndringsproblem i kroppen. Ett förhöjt värde av magnesium kan vara en indikator på problem med sköldkörteln.

Lågt värde av magnesium – magnesiumbrist

Magnesiumbrist kan förekomma vid en ensidig kost där du helt enkelt inte får i dig föda med magnesium. Symptomen kan vara väldigt varierade, från stark migrän till krypningar i benen. En sak som symptomen oftast har gemensamt är dock att livskvaliteten försämras. För lågt värde av magnesium kan i värsta fall resultera i sjukdomar som bland annat benskörhet, diabetes och astma. Genom en analys av ditt värde av magnesium kan du enklare åtgärda en eventuell brist.

Testa magnesiumbrist via blodprov här

Texterna under kunskapsbanken skall betraktas som populärvetenskapliga och skall ej ses som vetenskapligt säkerställda avseende råd eller rekommendationer. Medisera kan inte garantera att texterna baseras på den allra senaste forskningen.