Provtagning centralt i Malmö - Capio Stortorget

Välj och beställ hälsokontroll

Adress & öppettider

Adress

Provtagning Capio Malmö, Stortorget – Unilabs

Stortorget 9

21122 Malmö

Öppettider

  • Du behöver boka tid för provtagning. Tidsbokning sker via följande länk "tidsbokning Malmö" som också skickas i bekräftelsemail efter beställning.
  • Om du inte avbokar eller ombokar senast 24 timmar innan din bokade tid, utan endast uteblir från besöket, kommer Medisera ta ut en avgift från dig i efterhand.
Se vägbeskrivning

Provtagning centralt i Malmö

Vill du blodprovet centralt i Malmö är du välkommen till Capio (Unilabs) på Stortorget. Adressen är:

Capio Malmö Stortorget
Stortorget 9
21122 Malmö

Du beställer provtagningen på Medisera.se och tar blodprovet efter tidsbokning.

Blodprov du kan ta i Malmö

Medisera erbjuder störst utbud av blodprover i Sverige och Malmö. För dig som är intresserad av en mer omfattande provtagning i Malmö rekommenderar vi Hälsokontroll Stor. En hälsokontroll via blodprov kan ge nya insikter om din hälsa och vad som pågår i din kropp.

Så fungerar det

När beställningen är lagd tar du blodprovet efter tidsbokning. Det tar 2–6 arbetsdagar efter att du har besökt provtagningsstället till dess att du får provsvaren. Du loggar då in via Bank-ID i ”Min Journal” som du hittar längst upp till höger på Medisera.se. I provsvaren jämförs dina blodvärden med referensvärden. Provsvaren analyseras och kommenteras en av våra läkare och om något avviker gravt från det normala kommer läkaren att ringa dig.

Jämför vilken provtagning som passar bäst

Om du går till startsidan på Medisera.se och scrollar ner, hittar du en jämförelse av vad som ingår i våra omfattande analyser. Denna jämförelse är till för att hjälpa dig välja och beställa det test som passar bäst. Om du har frågor kan du alltid höra av dig till oss.

Vad kostar det?

Blodproven på Medisera.se kostar från några hundralappar till tusenlappar beroende på hur många och vilka blodmarkörer du vill testa. De läkarkommenterade provsvaren som du tar del av är alltid inkluderade.

Vad ingår?

Vilka analyser som ingår beror på vilken analys du beställer. Den elektroniska remissen ingår alltid och skickas till valt provtagningsställe vid beställning. Blodprov, levererade provsvar samt läkarkommentar ingår.

Provtagningen

Blodprovet tas av utbildad personal och brukar inte ta många minuter. Du behöver boka tid för provtagningen samt ta med giltig legitimation.

Tänk på följande inför provtagningen

I många fall behöver du ta blodprovet innan klockan 10.00 på förmiddagen, detta för att flera blodmarkörers nivåer förändras under dagen. Se specifika anvisningar för det blodprov du beställt. I vissa fall skall du också undvika träning innan provtagningen och vila i 10-15 minuter innan samt inte äta fet mat eller dricka alkohol dagen innan ditt blodprov. I vissa fall är det också fasta som gäller, dvs. att inte dricka eller äta 12 timmar före provtagning. Du kan däremot dricka vatten, kaffe och te utan tillsatt socker och mjölk. Kontrollera att inte eventuella mediciner eller kosttillskott påverkar provresultatet.

Privat provtagning

På Medisera.se kan du beställa och därefter utföra provtagning på ett provtagningsställe nära dig i Malmö. Du behöver inte gå till en vårdcentral och få en remiss. En elektronisk remiss skickas till valt provtagningsställe via våra system i samma stund som du lägger beställningen.

Provtagning för företag i Malmö

Företag har möjlighet att erbjuda sina anställda provtagning i Malmö via Medisera som en del av sin företagshälsovård. Mediseras blodprover ger medarbetare ett smidigt sätt att få kunskap om sina blodvärden och undersöka om de är i riskzonen för sjukdomar.

Välj och beställ hälsokontroll