Blodprovstagning på Östermalm

Välj och beställ hälsokontroll

Adress & öppettider

Adress

Unilabs Sibylle Närlaboratorium

Sibyllegatan 53

114 43 Stockholm

Öppettider

  • Mån-tors: kl. 08.00–16.00
  • Fre: kl. 08.00–14.00
  • Välkommen att ta blodprovet drop-in under öppettiderna.
Se vägbeskrivning

Ta blodprovet på Östermalm

På Östermalm har vi flera provtagningsställen du kan välja bland för att göra din hälsokontroll via blodprov, en av dessa är Unilabs Sibylle Närlaboratorium. Samtliga provtagningar har drop-in, du slipper därför boka tid och kan ta ditt blodprov när det passar dig. Adressen till Sibylle Närlaboratorium är:

Unilabs Sibylle Närlaboratorium

Sibyllegatan 53
114 43
Stockholm

Så fungerar blodprovstagningen

1. Beställ blodprov online

Du beställer den hälsokontroll vi blodprov som passar på Medisera.se, remissen är giltig i 3 månader efter beställning. Du får anvisningar till din mail som du ska följa inför blodprovstagningen. Därefter går du och tar blodprovet drop-in när det passar dig hos valt provtagningsställe, det enda du behöver ta med är giltig legitimation.

2. Att tänka på inför blodprovstagningen

Kontrollera när ditt provtagningsställe har öppet, provtagning sker alltid drop-in. Lämna helst blod innan klockan 10 på dagen och gör det på fastande mage, då vissa blodanalyser annars riskerar att bli missvisande. Fastande mage innebär att du inte skall äta någonting minst 12 timmar innan blodprovet utförs. Du kan däremot dricka vatten, te och kaffe. Tänk på att äta normalt dagen innan samt undvika alkohol och fet mat. Undvik även att träna eller anstränga dig fysiskt innan provtagning. Vila på provtagningsstället 10–15 minuter innan provet tas.

3. Ta blodprovet

Gå till provtagningen på Sibyllegatan 53 på Östermalm, Stockholm och lämna blod. Utbildad personal kommer ta ditt blodprov.

4. Läs ditt provsvar med läkarkommentar online

När ditt blodprov är analyserat och resultatet kommit in analyseras och kommenteras det av Mediseras läkare. Du får besked via sms och e-post när du kan ta del av dina provsvar. Det tar mellan 2-6 arbetsdagar att få resultaten. Då kan du logga in i ”Min journal” inne på Medisera.se med hjälp av ditt BankId.

Hälsokontroll och blodprovstagning på Östermalm

Hos oss kan du enkelt och snabbt utföra en hälsokontroll via blodprovstagning på Östermalm. Hälsokontrollen beställs på Medisera.se och blodprovstagning tas drop-in hos det provtagningsställe du väljer när du beställer. Vårt erbjudande innebär att kontrollen utförs via blodprov och inkluderar inte en fysisk undersökning av läkare. Dina blodvärden ställs mot referensvärden och eventuella höga eller låga värden kommenteras av läkare i “Min Journal”.

Vilka hälsokontroller via blodprov kan du göra på Östermalm?

Du kan beställa och ta blodprov på Östermalm för alla de hälsokontroller som du finner om du klickar på länken nedan. Medisera har hälsokontroller som passar olika behov och som täcker olika hälsoområden, exempelvis om du vill undersöka kolesterolvärden, njurar eller diabetes. Välkommen att höra av dig till oss om du vill ställa frågor kring våra hälsokontroller.

Välj och beställ hälsokontroll

Vad kostar en hälsokontroll via blodprovstagning?

Priset för Mediseras hälsokontroller via blodprov varierar beroende på hur många blodmarkörer du vill testa. I hälsokontrollens pris inkluderas alltid de läkarkommenterade provsvaren som du tar del av genom att logga in på “Min Journal” via Bank-ID på Medisera.se.

Vår mest populära hälsokontroll är Hälsokontroll Stor och den kostar 1390 sek.

Vad ingår i hälsokontroll via blodprovstagning?

Vilka analyser som ingår i hälsokontrollen beror på vilken analys du beställer. Den elektroniska remissen, blodprovet som tas av utbildad personal, provsvar och läkarkommentar ingår alltid i hälsokontrollen. Om dina blodvärden är avvikande kommer läkaren även kontakta dig på telefon för vidare rådgivning.

Hur går blodprovstagningen till?

Provtagningen utförs av utbildad personal och besöket brukar inte ta mer än några minuter. Blodprovet tas i armen och om du tycker det är obehagligt att ta blodprovet kommer personalen hjälpa dig att må bättre. Du behöver inte boka en tid i förväg när du skall utföra blodprovstagning på Östermalm. Drop-in gäller på alla de provtagningsställen som vi samarbetar med.

Hälsokontroll för män och kvinnor på Östermalm

Vi erbjuder specifikt inriktade hälsokontroller till män och kvinnor. Mediseras hälsokontroller för kvinnor inkluderar bland annat fertilitetstest med äggstatus, östrogentest, klimakterietest och sköldkörteltest. Du kan läsa mer om alla hälsokontroller för kvinnor här.

Våra hälsokontroller för män innefattar testosterontest samt PSA-test för prostata. Du kan läsa mer om Mediseras hälsokontroller för män här.

Vad är skillnad mellan hälsokontroll via vården och hos Medisera?

Via Medisera kan du välja vilka blodmarkörer du vill testa och därefter utföra en privat hälsokontroll på ett provtagningsställe nära dig på Östermalm. Du behöver inte gå till vårdcentralen och få en remiss. En elektronisk remiss skickas till valt provtagningsställe via våra system i samma stund som du lägger beställningen på Medisera.se. Därför kan du i stort sett direkt efter beställning ta blodprovet förutsatt att det är inom de öppettider som gäller.

Välj och beställ hälsokontroll