Hälsokontroll på Östermalm

Välj och beställ hälsokontroll

Adress & öppettider

Adress

Unilabs Östermalm närlaboratorium

Grevgatan 34

114 53 Stockholm

Öppettider

  • Mån-tors: kl. 08:00-16:00
  • Fre: kl. 08:00-15:00
  • Välkommen att ta blodprovet drop-in under öppettiderna.
Se vägbeskrivning

Kontrollera hälsan på Östermalm

Vill du göra din hälsokontroll på Östermalm har vi flera provtagningsställen du kan välja mellan. Alla har drop-in så du behöver inte boka en tid utan kan ta ditt blodprov direkt efter beställning. Adressen till Unilabs på Grevgatan är:

Unilabs Östermalm närlaboratorium, Grevgatan

Grevgatan 34
114 53 Stockholm

Östermalm ligger i Stockholms innerstad med goda förbindelser och promenadavstånd från centrala Stockholm. Om du inte bor på Östermalm tar du dig enkelt hit med bil, buss eller tunnelbana. Närmaste tunnelbanestation är Östermalmstorg eller Karlaplan.

Hälsokontroller du kan göra på Östermalm

På Medisera.se kan du enkelt välja och beställa den hälsokontroll på Östermalm som passar dig. Vi har flera olika paket med hälsokontroller som innehåller omfattande analyser som ger dig bra överblick och kartläggning av dina värden. Du kan även beställa enskilda hälsokontroller för dig som vill undersöka specifika värden.

Samtliga hälsokontroller som du finner på medisera.se går att utföra på våra provtagningsställen på Östermalm.

Välj och beställ hälsokontroll

Hur går provtagningen till?

Provtagningen på Östermalm sker i samarbete med Karolinska Universitetslaboratoriet, SYNLAB och Unilabs och utförs av utbildad personal. Drop-in gäller på samtliga provtagningsställen varför du inte behöver boka tid. Du måste dock ta med giltig legitimation för att kunna genomföra provtagningen. Eftersom en e-remiss går iväg till valt provtagningsställe direkt vid beställning kan du göra provtagningen direkt efter beställning. Resultat av blodprovet kommer därefter att tillgängliggöras inom några dagar tillsammans med läkarkommentar. Du loggar in på ”Min Journal” med Bank-ID för att ta del av provresultatet samt för att skriva ut det om så önskas.

Varför hälsokontroll på Östermalm?

Du skall göra en kontroll via blodprov på Östermalm om du är intresserad av att se hur dina blodvärden står sig mot den övriga populationen. Andra anledningar kan vara att du känner av olika symptom eller är trött och energilös och vill få reda på om detta beror på brist av något slag, t.ex. d-vitaminbrist som är relativt vanligt i Sverige.

Enkelt och snabbt

Att beställa och genomföra en hälsokontroll på Östermalm är numera väldigt enkelt. Gå till Våra Hälsokontroller och välj den hälsokontroll som önskas. När du beställt går en elektronisk remiss iväg till valt provtagningsställe varför du kan ta blodprovet drop-in på Östermalm minuter efter beställning. Beroende på vilket test du valt kommer provsvaren redan inom några dagar upp till en vecka om det t.ex. Gäller IGF-1 som analyseras en gång per vecka på vissa labb. Du behöver vara 18 år eller äldre för att kunna beställa.

Eftersom det har blivit så enkelt och kostnadseffektivt att undersöka viktiga blodvärden kan det vara värdefullt att göra kontrollen regelbundet från en viss ålder. Det kan vara så att analysen av dina värden kommer tillbaka inom referensintervallet och att det därmed inte visar något som ligger utanför det normala, och då är allt som det skall vara. Det kan också vara så att hälsokontrollen visar att något värde behöver undersökas ytterligare.

Välkommen till Medisera på Östermalm

Välj och beställ en hälsokontroll via blodprov på Medisera.se för att därefter ta ditt blodprov på Unilabs på Grevgatan nära Östermalmstorg och Karlaplan. Enkelt, smidigt och snabbt. Beroende på vilken hälsokontroll du väljer får du reda på hur dina blodvärden ser ut jämfört med normala värden, så kallade referensvärden.

Du kan till exempel få reda på om du är allergisk, i riskzonen för en livsstilssjukdom såsom diabetes genom kontroll av blodsocker (glukos och långtidsglukos), hjärt- och kärlsjukdom genom kontroll av kolesterol eller om du har en rubbning i sköldkörteln. Baserat på resultatet tar du därefter beslut om hur du fortsätter leva ditt liv. En hälsokontroll på Östermalm kan vara första steget mot ett längre och hälsosammare liv.

Varför Medisera?

Om vi skulle sammanfatta varför du ska välja Medisera med tre ord så är det dessa – enkelt, säkert och prisvärt.

Det ska vara enkelt att ta reda på hur kroppen mår och det är också det som är vår mission, medan visionen är att göra hälsokontroller lättillgängliga för alla digitalt. Vi har provtagningsställen i stora delar av Sverige och du kan ta ditt blodprov minuter efter beställning. Provtagningen håller en hög klinisk standard och vi har flest antal analyser på marknaden i våra hälsokontroller.

 

Välj och beställ hälsokontroll