Hälsokontroll på Östermalms närlaboratorium - Unilabs

Välj och beställ hälsokontroll

Adress & öppettider

Adress

Unilabs Östermalm närlaboratorium, Grevgatan – Östermalm

Grevgatan 34

114 53 Stockholm

Öppettider

  • Måndag - Torsdag: 08:00 - 16:00
  • Fredag: 08:00 - 12:00
  • Provtagning ej möjlig på fredagar efter kl. 12 samt dag före röd dag.
Se vägbeskrivning

Våra provtagningsställen på Östermalm

Vill du göra din hälsokontroll på Östermalm har vi följande 4 provtagningsställen du kan välja bland. Samtliga har dropin-tider så du behöver inte boka en tid utan kan ta ditt blodprov direkt efter beställning.

Unilabs Östermalm närlaboratorium, Grevgatan

Grevgatan 34
114 53 Stockholm

Karolinska Universitetslaboratoriet, Karlavägen

Karlavägen 58
114 43 Stockholm

Karolinska Universitetslaboratoriet, Lill-Jansplan

Engelbreksgatan 18
114 32 Stockholm

Karolinska Universitetslaboratoriet, Sophiahemmet

Valhallavägen 91, Hus A
114 27 Stockholm

Hälsokontroll på Östermalm

Östermalm ligger i Stockholms innerstad med goda förbindelser och promenadavstånd från centrala Stockholm. Om du inte bor på Östermalm tar du dig enkelt hit med bil, buss eller tunnelbana. Närmaste tunnelbanestation via röda linjen till Karolinska Universitetslaboratoriet på Grevgatan är Östermalmstorg eller Karlaplan.

Vilka hälsokontroller via blodprov kan du göra på Östermalm?

På Mediasera.se kan du enkelt välja och beställa den hälsokontroll som passar dig.
Vi har flera olika paket med hälsokontroller som innehåller omfattande analyser som ger dig bra överblick och kartläggning av dina värden. Du kan även beställa enskilda hälsokontroller för dig som vill undersöka specifika värden.

Samtliga hälsokontroller som du finner på vår hemsida går att undersöka via blodprov på våra provtagningsställen på Östermalm.

Välj och beställ hälsokontroll

Hur går provtagningen till när du gör din hälsokontroll på Östermalm?

Provtagningen på Östermalm sker i samarbete med Karolinska Universitetslaboratoriet, SYNLAB och Unilabs och utförs av en sköterska. Drop-in gäller på samtliga provtagningsställen varför du inte behöver boka tid. Du måste dock ta med giltig legitimation för att kunna genomföra provtagningen. Eftersom en e-remiss går iväg till valt provtagningsställe direkt vid beställning kan du göra provtagningen direkt efter beställning. Resultat av blodprovet kommer därefter att tillgängliggöras inom några dagar tillsammans med läkarkommentar. Du loggar in på ”Min Journal” med Bank-ID för att ta del av provresultatet samt för att skriva ut det om så önskas.

Varför ska jag göra en hälsoundersökning på Östermalm?

Du skall göra en hälsoundersökning via blodprov på Östermalm om du är intresserad av att se hur dina blodvärden står sig mot den övriga populationen. Andra anledningar kan vara att du känner av olika symptom eller är trött och energilös och vill få reda på om detta beror på brist av något slag, t.ex. d-vitaminbrist som är relativt vanligt i Sverige.

Det hela är numera väldigt enkelt. Gå in på medisera.se och välj den hälsoundersökning som känns mest relevant. När du beställt går en elektronisk remiss iväg till valt provtagningsställe varför du kan ta blodprovet drop-in minuter efter beställning. Beroende på vilket test du valt kommer provsvaren redan inom några dagar upp till en vecka om det t.ex. Gäller IGF-1 som analyseras en gång per vecka på vissa labb. Du behöver vara 18 år eller äldre för att kunna beställa hälsoundersökning.

Eftersom det har blivit så enkelt och billigt att undersöka viktiga blodvärden kan det vara värdefullt att göra hälsoundersökningen varje år från en viss ålder. Det kan vara så att analysen av dina värden kommer tillbaka inom referensintervallet och att det därmed inte visar något som ligger utanför det normala, och då är allt som det skall vara. Det kan också vara så att hälsoundersökningen visar att något värde behöver undersökas ytterligare. Om så är fallet är det bra att ha varit ute i så god tid som möjligt.

Välkommen till Medisera

Välj och beställ en hälsokontroll på Medisera.se för att därefter ta ditt blodprov på Karolinska Universitetslaboratoriet på Grevgatan nära Östermalmstorg och Karlaplan. Enkelt, smidigt och snabbt. Beroende på vilken hälsokontroll du väljer får du reda på hur dina blodvärden ser ut jämfört med normala värden, så kallade referensvärden.

Du kan till exempel få reda på om du är allergisk, i riskzonen för en livsstilssjukdom såsom diabetes genom kontroll av blodsocker (glukos och långtidsglukos), hjärt- och kärlsjukdom genom kontroll av kolesterol eller om du har en rubbning i sköldkörteln. Baserat på resultatet tar du därefter beslut om hur du fortsätter leva ditt liv. En hälsokontroll på Östermalm kan vara första steget mot ett längre och hälsosammare liv.

Varför välja Medisera?

Om vi skulle sammanfatta varför du ska välja just Medisera med tre ord så är det dessa – enkelt, säkert och prisvärt.

Det ska vara enkelt att ta reda på hur kroppen mår och det är också det som är vår mission, medan visionen är att göra hälsokontroller lättillgängliga för alla digitalt. Vi har provtagningsställen i stora delar av Sverige och du kan ta ditt blodprov minuter efter beställning. Provtagningen håller en hög klinisk standard och vi har flest antal analyser på marknaden i våra hälsokontroller. Låt oss hjälpa dig ta reda på hur din kropp mår.

 

Välj och beställ hälsokontroll