Hälsokontroll på Lidingö

Välj och beställ hälsokontroll

Adress & öppettider

Adress

Karolinska Laboratoriet Högsätrahuset

Högsätravägen 2

181 58 Lidingö

Öppettider

  • Mån-tors: kl. 08:00-16:00
  • Fre: kl. 08:00-14:45
  • Välkommen att ta blodprovet drop-in under öppettiderna.
Se vägbeskrivning

Kontrollera hälsan på Lidingö

Vill du ta blodprovet för hälsokontrollen på Lidingö? Norr om Stockholm har vi fler än 20 provtagningsställen du kan välja bland. Samtliga har drop-in tider varför du inte behöver boka en tid utan kan ta ditt blodprov direkt efter beställning. Adressen till Högsätrahuset är:

Karolinska Universitetslaboratoriet, Högsätrahuset (fd Lidingö sjukhus)

Högsätravägen 2
181 58 Lidingö

Lidingö är en ö beläget strax norr om centrala Stockholm och är en del av Stockholms inre skärgård. Laboratoriet Högsätrahuset ligger i Högsätra på Lidingö. Hit tar du dig med bil eller med tunnelbana till Ropsten och därefter buss vidare till Lidingö sjukhus.

Hälsokontroller du kan göra på Lidingö

För dig som vill undersöka specifika värden på Lidingö på grund av sjukdomssymptom eller vill ta reda på dina värden utifrån prestation finns flera enskilda hälsokontroller för till exempel vitaminer eller prestationstest. Vi har också flera omfattande hälsokontroller för dig som vill få en bred överblick och ta reda på så mycket som möjligt om ditt hälsotillstånd. Alla hälsokontroller som vi erbjuder kan du enkelt lämna blodprov för hos alla de provtagningsställen som vi samarbetar med på Lidingö.

Välj och beställ hälsokontroll

Hur går provtagningen till?

När din beställning har gått igenom på Medisera.se går en elektronisk remiss ut till det provtagningsställe du valt. Därför kan du i stort sett i samma stund som du lägger beställningen gå till det provtagningsställe du valt på Lidingö för att ta blodprovet. Glöm inte att ta med legitimation.

Väl där är det drop-in som gäller och utbildad personal kommer ta blodprovet. Hur många provrör som måste fyllas beror på vilken hälsokontroll du valt. När du är klar med provtagningen kommer provsvar och personlig läkarkommentar finnas tillgängligt online i Min Journal inom några dagar. Du loggar enkelt in på ”Min Journal” med Bank-ID. Dina provsvar kommer då att ställas mot referensvärden och kan vara normala, höga eller låga i förhållande till dessa.

Varför hälsokontroll på Lidingö?

Du skall göra en hälsokontroll på Lidingö om du är intresserad av att se hur dina blodvärden står sig mot den övriga populationen. Andra anledningar kan vara att du känner av olika symptom eller är trött och energilös och vill få reda på om detta beror på brist av något slag, t.ex. d-vitaminbrist som är relativt vanligt i Sverige.

Det hela är numera väldigt enkelt. Gå in på medisera.se och välj den hälsokontroll som känns mest relevant. När du beställt går en elektronisk remiss iväg till valt provtagningsställe varför du kan ta blodprovet drop-in minuter efter beställning. Beroende på vilket test du valt kommer provsvaren redan inom några dagar upp till en vecka om det t.ex. Gäller IGF-1 som analyseras en gång per vecka på vissa labb. Du behöver vara 18 år eller äldre för att kunna beställa hälsokontroll.

Eftersom det har blivit så enkelt och billigt att undersöka viktiga blodvärden på Lidingö kan det vara värdefullt att göra hälsokontroll varje år från en viss ålder. Det kan vara så att analysen av dina värden kommer tillbaka inom referensintervallet och att det därmed inte visar något som ligger utanför det normala, och då är allt som det skall vara. Det kan också vara så att hälsokontrollen visar att något värde behöver undersökas ytterligare. Om så är fallet är det bra att ha varit ute i så god tid som möjligt.

Välkommen till Medisera

På Medisera.se kan du beställa många olika hälsokontroller via blodprov, och ta blodprovet redan minuter efter beställning. Du får läkarkommenterade provsvar i Min Journal som du loggar in i via Bank-ID några dagar efter taget blodprov. Snabbt, enkelt och smidigt. Välkommen att beställa en hälsokontroll på Lidingö hos oss på Medisera, för att därefter ta ditt blodprov på Högsätrahuset. En hälsokontroll kan vara första steget mot en förändrad livsstil och ett längre och hälsosammare liv.

Varför Medisera?

Medisera fokuserar på sina kunders välbefinnande genom att erbjuda hälsokontroller som är enkla att ta, säkra och prisvärda, och som ligger i framkant vad gäller forskningen.

Vi tycker att det skall vara enkelt att få information om det är förhöjda eller låga värden som påverkar ditt mående. Vår vision är att göra hälsokontroller lättillgängliga för alla digitalt. Vi arbetar för att tillgängliggöra provtagningsställen i så stora delar av Sverige som möjligt och du kan ta ditt blodprov minuter efter beställning eftersom e-remiss skickas till det provtagningsställe du valt. Provtagningen håller också hög klinisk standard. Låt oss hjälpa dig ta reda på om höga eller låga värden påverkar ditt mående.

Välj och beställ hälsokontroll