Hälsokontroll & hälsoundersökning i Kristianstad

Välj och beställ hälsokontroll

Adress & öppettider

Adress

Medprov Kristianstad

Östra Storgatan 45

291 31 Kristianstad

Öppettider

  • Du behöver boka tid för provtagning. Tidsbokning sker via följande länk "tidsbokning Kristianstad" som också skickas i bekräftelsemail efter beställning.
  • Om du inte avbokar eller ombokar senast 24 timmar innan din bokade tid, utan endast uteblir från besöket, kommer Medisera ta ut en avgift från dig i efterhand.
Se vägbeskrivning

Kontrollera din hälsa i Skåne

I Kristianstad har vi ett provtagningsställe i samarbete med Medprov. Tidsbokning sker via länk som skickas i bekräftelsemail efter beställning. Adressen är:

Medprovs provtagning

Östra Storgatan 45
291 31 Kristianstad

Medprov på Östra Storgatan 45 når du efter ca 7 minuters promenad från Kristianstads centralstation, nordöst om Tivoliparken. Det finns gott om parkeringsmöjligheter i närområdet om du vill ta bilen.​ 

Hälsokontroll via blodprov i Kristianstad

På Medisera.se kan du enkelt beställa och utföra en hälsokontroll via blodprov i Kristianstad. Hälsokontrollen beställs här, och provtagning tas på det provtagningsställe du väljer när du beställer. I Kristianstad samarbetar vi med Medprov.

Hälsokontrollen i Kristianstad utförs via blodprov, den inkluderar inte en fysisk undersökning av läkare. Dina blodvärden ställs mot referensvärden och eventuella höga/låga värden kommenteras av läkare. Resultat och läkarkommentar kommer du åt i “Min Journal” via Bank-ID på Medisera.se. Det tar två till sex dagar för provsvaren att bli klara.

Vilka typer av hälsokontroller erbjuder vi?

Vi erbjuder hälsokontroll via blodprov inom många olika kategorier som t.ex. Kvinna, Man, Senior, Vitamin/Mineral, Allergi, Vegan/Vegetarian samt specifika organ.  Samtliga blodprov som du finner om du klickar på länken nedan kan du ta blodprov för i Kristianstad.

Välj och beställ hälsokontroll

Hälsokontroller med hög klinisk standard

Medisera samarbetar med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och SYNLAB i syfte att erbjuda högsta möjliga kliniska standard för för provtagning och analys i Sverige.

Inspektionen för vård och omsorg

Medisera är registrerad vårdgivare hos IVO, vilket innebär att företaget omfattas av de lagar och regler som gäller för vårdgivare.

Hur går provtagningen till?

Vi erbjuder venösa prover (stick i armvecket) för att kunna erbjuda samma goda precision och kvalitet som övrig sjukvård där venösa prover är standard. Blodprovet tas av utbildad personal och brukar inte ta många minuter.

I Kristianstad behöver du boka tid för provtagning. Detta görs efter beställning. Glöm inte att ta med giltig legitimation.

Jämför hälsokontroller

Om du går till startsidan på Medisera.se och scrollar ner på sidan hittar du en jämförelse av vad som ingår i våra omfattande analyser. Denna jämförelse är till för att hjälpa dig att att välja.

Vad kostar det?

Hälsokontrollerna på Medisera.se kostar från några hundralappar till några tusenlappar beroende på hur många och vilka blodmarkörer du vill testa. De läkarkommenterade provsvaren som du tar del av genom att logga in på “Min Journal” via Bank-ID på Medisera.se är inkluderade i priset.

Vad ingår i hälsokontrollen?

Vilka analyser som ingår i hälsokontrollen beror på vilken analys du beställer. Dock ingår alltid den elektroniska remissen som skickas till valt provtagningsställe, själva blodprovet som du tar drop-in på det provtagningsställe du valt, levererade provsvar och läkarkommentar i “Min Journal”, som du alltid kommer åt via Bank-ID på Medisera.se. I vissa fall tillkommer provtagningsavgift.

Privat hälsoundersökning via blodprov i Kristianstad

På Medisera.se kan du beställa och därefter utföra en privat hälsoundersökning via blodprov i Kristianstad. Du behöver inte gå till vårdcentral och få en remiss den vägen. En elektronisk remiss skickas till valt provtagningsställe via våra system i samma stund som du lägger beställningen. Därför kan du i stort sett direkt efter beställning ta blodprovet efter tidsbokning.

Välj och beställ hälsokontroll