Hälsokontroll & hälsoundersökning i Falun

Välj och beställ hälsokontroll

Adress & öppettider

Adress

Encias provtagning, Falun

Åsgatan 55

79170 Falun

Öppettider

  • Du behöver boka tid för provtagning. Tidsbokning sker via följande länk "tidsbokning Falun" som också skickas i bekräftelsemail efter beställning.
  • Om du inte avbokar eller ombokar senast 24 timmar innan din bokade tid, utan endast uteblir från besöket, kommer Medisera ta ut en avgift från dig i efterhand.
Se vägbeskrivning

Kontrollera din hälsa i Dalarna

Nu är det möjligt att ta blodprov för hälsokontroll i Falun via Medisera för alla som i området. Adressen är:

Encias provtagning, Falun

Åsgatan 55
79170
Falun

Hälsokontroller du kan göra i Falun

Alla hälsokontroller som vi erbjuder kan du lämna blod för hos det provtagningsställe som vi samarbetar med i Dalarna.

Välj och beställ den undersökning som passar dig här på Medisera.se. För dig som vill undersöka specifika värden på grund av sjukdomssymptom eller vill ta reda på dina värden utifrån t.ex. prestation finns flera enskilda markörer för till exempel vitaminer eller prestation. Vi har också flera omfattande hälsokontroller för dig som vill få en bred överblick och ta reda på så mycket som möjligt om dina blodvärden.

Vad ingår i hälsokontrollen?

Några av de populäraste hälsokontrollerna i Falun är Hälsokontroll Stor och Mellan och passar dig som vill få en övergripande bild av dina blodvärden. Vanliga blodmarkörer som analyseras är blodstatus, glukos, kolesterol, vitaminer och mineraler för att nämna några. Du har också möjlighet att välja paket som passar din specifika ålder eller livssituation. Exempelvis finns det test som fokuserar på ledvärk, fertilitet och klimakteriet. Det går också att ta reda på om du har några allergier.

Var i Falun kan jag göra en hälsokontroll?

Om du behöver ta dig till Encias klinik för provtagning så ligger inte kliniken långt från Stortorget. På Åsgatan 55 är ett team av sjuksköterskor redo att hjälpa dig.

Vad kostar hälsokontrollen?

Det går inte att säga ett fast pris eftersom de olika hälsokontrollerna ofta är utformade som ett paket som testar för en mängd olika blodmarkörer. De billigaste proverna kostar några hundra och sedan kan kostnaden uppgå till tusen kronor.

Enkelt att beställa hälsoundersökning

Allt gällande din beställning sköts via webben. Du loggar in när du fått sms om att provsvar och läkarkommentar är klara för att se resultaten och läkarens utlåtande. Det enda du behöver göra rent praktiskt är att beställa på medisera.se, infinna dig på kliniken för provtagning, samt logga in på “Min Journal” när provsvaren är klara.

Så går undersökningen till

Eftersom du endast gör ett kort besök på kliniken i Falun för själva provtagningen är det inte mycket som krävs tidsmässigt. Det mesta har du redan förberett genom din beställning av hälsoundersökningen online. Kom till kliniken på fastande mage och glöm inte att ta med din legitimation. Sjuksköterskan kommer ta ett blodprov i armen.

Välj och beställ hälsokontroll