Hälsokontroll i Falun

Välj och beställ hälsokontroll

Adress & öppettider

Adress

Encias provtagning, Falun

Åsgatan 55

79170 Falun

Öppettider

  • Du behöver boka tid för provtagning. Tidsbokning sker via följande länk "tidsbokning Falun" som också skickas i bekräftelsemail efter beställning.
Se vägbeskrivning

Nu är det möjligt att ta blodprov för hälsokontroll via Medisera för alla som bor i Falun med omnejd. Encias provtagningsställe ligger på Åsgatan 55​.

Vad ingår i Mediseras hälsokontroll?

Några av de populäraste hälsokontrollerna är Hälsokontroll Stor och Mellan och passar dig som vill få en övergripande bild av dina blodvärden. Vanliga blodmarkörer som analyseras är blodstatus, glukos, kolesterol, vitaminer och mineraler för att nämna några. Du har också möjlighet att välja paket som passar din specifika ålder eller livssituation. Exempelvis finns det test som fokuserar på ledvärk, fertilitet och klimakteriet. Det går också att ta reda på om du har några allergier.

Var i Falun kan jag göra en hälsokontroll?

Om du behöver ta dig till Encias klinik för provtagning så ligger inte kliniken långt från Stortorget. På Åsgatan 55 är ett team av sjuksköterskor redo att hjälpa dig.

Vad kostar hälsokontrollen?

Det går inte att säga ett fast pris eftersom de olika hälsokontrollerna ofta är utformade som ett paket som testar för en mängd olika blodmarkörer. De billigaste proverna kostar några hundra och sedan kan kostnaden uppgå till tusen kronor.

Det är enkelt att beställa en hälsokontroll i Falun

Allt gällande din beställning sköts via webben. Du loggar in när du fått sms om att provsvar och läkarkommentar är klara för att se resultaten och läkarens utlåtande. Det enda du behöver göra rent praktiskt är att beställa på medisera.se, infinna dig på kliniken för provtagning, samt logga in på “Min Journal” när provsvaren är klara.

Så går hälsokontrollen till

Eftersom du endast gör ett kort besök på kliniken för själva provtagningen är det inte mycket som krävs tidsmässigt. Det mesta har du redan förberett genom din beställning online. Kom till kliniken på fastande mage och glöm inte att ta med din legitimation. Sjuksköterskan kommer ta ett blodprov i armen.

Välj och beställ hälsokontroll