Hälsokontroll & hälsoundersökning i Alingsås

Välj och beställ hälsokontroll

Adress & öppettider

Adress

Hälsokontroll Alingsås – Kliniken Barbro Börjeson

Göteborgsvägen 14

441 32 Alingsås

Öppettider

  • Du behöver boka tid för provtagning. Tidsbokning sker via följande länk "tidsbokning Alingsås" som också skickas i bekräftelsemail efter beställning.
  • Om du inte avbokar eller ombokar senast 24 timmar innan din bokade tid, utan endast uteblir från besöket, kommer Medisera ta ut en avgift från dig i efterhand.
Se vägbeskrivning

Kontrollera hälsan i Alingsås

I Alingsås samarbetar Medisera med Kliniken Barbro Börjeson för provtagning. Kliniken är strategiskt belägen nära Alingsås station. Adressen är:

Kliniken Barbro Börjeson

Göteborgsvägen 14
441 35 Alingsås

I Alingsås behöver du boka tid för provtagning.

Alingsås, beläget i Västra Götalands län, är centralort i Alingsås kommun. Staden har en lång historia och är känt för sina vackra omgivningar. I Alingsås kan du genomföra hälsokontroller och lämna blodprov för många av de hälsokontroll vi erbjuder.

Hälsokontroller tillgängliga i Alingsås

I Alingsås har du möjlighet att ta blodprov för många av Mediseras hälsokontroller. Bland de mer omfattande alternativen finns Hälsokontroll Stor, som är populär, sam Hälsokontroll Mellan och Bas och samt Stora Prestationstestet.

Hälsokontrollerna i Alingsås omfattar upp till 38 analyser, inklusive blodmarkörer relaterade till diabetes, vitamin- och mineralnivåer, hjärta-kärlhälsa, njur- och leverfunktion, sköldkörteln, blodstatus, inflammation samt prostata/testosteron (för män) och T3 och folat (för kvinnor). Välj och beställ hälsokontroll här:

Välj och beställ hälsokontroll

Så går det till

Du börjar med att beställa hälsokontrollen på Medisera.se och väljer Alingsås som plats för provtagning i kassan. E-remissen skickas digitalt till hälsokliniken.

Du behöver boka tid för provtagningen i Alingsås. Följ instruktionerna som skickas till dig via e-post vid beställning. Kom ihåg att ta med en giltig legitimation. Sköterskan söker upp din elektroniska remiss med hjälp av ditt personnummer.

Hur utförs blodprovet?

Blodprovet för hälsokontrollen i Alingsås tas av kvalificerad personal. Efter att blodprovet är taget skickar sköterskan proverna till laboratoriet. När analysen är klar, skickas de digitala resultaten till Mediseras journalsystem. När vår läkare har granskat dem, får du besked om att resultaten är klara via sms och e-post. Hela processen tar mellan 2 och 6 arbetsdagar. Du loggar då in med BankID för att ta del av provsvar och läkarkommentar.

Varför genomföra hälsokontroll i Alingsås?

Om du är intresserad av att få information om dina blodvärden och vill ha medicinska insikter kan en hälsokontroll i Alingsås vara värdefull för dig. Du måste vara över 18 år och ha ett svenskt personnummer för att genomföra hälsokontrollen.

Genom blodprovet kan du upptäcka eventuella brister t.ex. vad gäller vitaminer eller mineraler och få indikationer på andra faktorer som kan påverka din hälsa.

Skräddarsy remissen

Genom Medisera kan du själv välja vilka markörer som skall inkluderas i remissen och provtas. Du hittar alla tilläggsanalyser här. Hela processen är digital, förutom när du lämnar ditt blod.

Hälsokontroll Stor

I Hälsokontroll Stor ingår 35 analyser och ger en detaljerad bild av dina blodvärden. Den inkluderar blodmarkörer kopplade till njur- och/eller leverfunktion, vitamin- och mineralbrist, prostatahälsa (för män), diabetes, sköldkörtelrubbningar, hjärta-kärlhälsa samt inflammation.

Hälsoundersökning i Alingsås

Våra hälsoundersökningar i Alingsås hanteras online, vilket innebär att hela processen, från beställning och e-remiss till provsvar, sker digitalt. Att välja en privat aktör som Medisera för din hälsoundersökning är lika säkert som att välja vilken annan vårdgivare som helst i Sverige, då vi följer samma regler och förordningar.

Du får ett meddelande när dina provsvar är granskade av vår läkare och redo att tas del av. För att legitimera dig behöver du använda BankID. Många upplever det som enkelt att använda våra tjänster; det går snabbt och smidigt samtidigt som kvaliteten är hög.

Välj och beställ hälsokontroll