Ta blodprov i Katrineholm

Medisera erbjuder privatpersoner och företag att genomföra blodprov i Katrineholm genom ett samarbete med Provtagningscentralen på Kulbergska sjukhuset. Bokning sker via Medisera.se, och provtagning sker på drop-in tider när det passar dig. Provsvaret inkl. läkarkommentar ges digitalt via ”Min Journal” som nås via Medisera.se. Vi gör det enkelt för alla att ta blodprov utan remiss.

Via Medisera.se kan närmare 50 olika blodprover beställas varpå provtagning sedan direkt kan ske hos någon av våra samarbetspartners runt om i Sverige. Alla analyser innefattar en läkarkommentar och skulle värdena vara gravt avvikande ingår ett samtal med ansvarig läkare.

Med våra blodprover kan du därmed snabbt få förståelse för din hälsa och se eventuella indikationer på att kost, motion eller annat kan behövas för att förbättra dina värden.

Varför göra blodprov?

  1. Få direkt svar på avvikande värden

Känner du dig i obalans men har svårt att förstå vad som är fel? Är du ovanligt hängig eller oroad för att din livsstil påverkar din hälsa negativt? Med blodprover kan en rad olika värden analyseras och delvis förklara din hälsa.

  1. Följ utveckling över tid

Har du lagt om kosten eller börjat motionera mera? Följ dina värden över tid och se hur en ändrad livsstil faktiskt konkret kan förbättra hälsan.

  1. Skapa trygghet med årlig kontroll

Boka ”blodprov på prenumeration” och kontrollera dina värden en gång per år. För många skapar det en trygghet genom att man ser att alla värden på rätt nivå.

Frågor & Svar

Vad skiljer er mot en vårdcentral?

Skillnaden mellan oss och en vårdcentral är framförallt valfriheten. På en vårdcentral får du vård vid sjukdom, personskada eller exempelvis allergiproblem. Läkaren ska anse att du har ett vårdbehov för att blodprov ska tas. Prover som läkaren avgör.

Vi anser att blodprover ska vara tillgängliga för alla – oavsett orsak. Som visas ovan finns flera orsaker till att ta blodprover. Hos oss kan du välja vilka prover som ska genomföras utan remiss. Den analys som sker av blodprovet är däremot i exakt samma kvalité oavsett var du går.

Var tar jag blodprovet?

För blodprov i Katrineholm har vi ett samarbete med Provtagningscentralen  på Kullbergska sjukhuset. Efter att proverna bokats via Medisera.se sker besök hos Provtagningscentralen under dess drop-in tider. Se öppettider här.

Visar blodprover om jag är sjuk?

Våra blodprover kan indikera att du är i riskzonen för vissa sjukdomar. Däremot kan aldrig ett enskilt blodprov säkerställa att du har en sjukdom. Vid sjukdomssymtom, eller gravt avvikande värden i blodprovet, ska alltid vårdcentral kontaktas.