Hälsokontroll i Stockholm

Välj och beställ hälsokontroll

Adress & öppettider

Adress

Unilabs närlaboratorium – Hötorget

Holländargatan 4, plan 4

111 38 Stockholm

Öppettider

 • Mån-fre: kl. 07:00-15:00
 • Välkommen att ta blodprovet drop-in under öppettiderna.
Se vägbeskrivning

Kontrollera hälsan i Stockholm

Vill du göra din hälsokontroll i Stockholm har vi många provtagningsställen att välja mellan. Samtliga har drop-in tider vilket betyder att du kan ta ditt blodprov direkt efter beställning. Utöver Hötorget finns vi runtom i centrala Stockholm i Vasastan, på Östermalm, Södermalm och Kungsholmen. Adressen till Hötorget är:

Unilabs Hötorget närlaboratorium

Holländargatan 4, plan 4
111 38 Stockholm

Hälsokontroll via blodprov på Hötorget

Välkommen att utföra en hälsokontroll via blodprov på Hötorget i hjärtat av Stockholm. Du beställer undersökningen på Medisera.se och tar blodprovet drop-in. Observera att vår tjänst avser blodprov. Är du ute efter en hälsokontroll som inkluderar fysisk undersökning av läkare, som till exempel mätning av blodtryck, är detta inte rätt tjänst för dig. Hos oss får du dina blodvärden ställda mot referensvärden samt en läkarkommentar i ”Min Journal”, som du enkelt loggar in i via Bank-ID, när provsvar och läkarkommentar är klara. “Min Journal” kommer du åt från Medisera.se och du får dina provsvar inom 2-6 arbetsdagar.

Hälsokontroller du kan göra i Stockholm

Via Medisera.se kan du idag beställa och utföra många olika hälsokontroller via blodprov. Vi erbjuder omfattande kontroller för dig som vill ta ett större grepp om din hälsa och dina blodvärden, och mindre omfattande undersökningar samt enstaka analyser för dig som vill undersöka en specifik hälsofaktor. Samtliga hälsokontroller som du kan utföra i Stockholm finner du på länken nedan.

Välj och beställ hälsokontroll

Jag bor inte i Stockholm, kan jag göra hälsokontroll i Stockholm ändå?

Val av provtagningsställe är inte beroende av var du är bokförd. Du kan därför lämna blodprov i Stockholm trots att du inte är skriven i Stockholm. Vi erbjuder dock provtagningsställen över hela Sverige.

Jämför, välj och beställ

Om du går till startsidan på Medisera.se och scrollar ner hittar du en jämförelse av vad som ingår i våra omfattande analyser. Denna jämförelse är till för att hjälpa dig att välja den kontroll via blodprov som passar dig. Du kan även maila till oss på info@medisera.se för vidare rådgivning.

Vad kostar det?

Hälsokontrollerna kostar från 200 kronor upp till några tusenlappar, beroende på hur många och vilka blodmarkörer du vill testa. En läkare kommenterar provsvaren som du sedan tar del av genom att logga in på “Min Journal” via Bank-ID på Medisera.se.

Hur går provtagningen till?

Blodprovet tas av utbildad personal och tar vanligtvis inte många minuter. Du behöver inte boka tid för provtagning efter beställning, däremot måste du ta med dig giltig legitimation. Vi erbjuder drop-in för alla hälsokontroller i Stockholm, även på Hötorget.

Stockholms bästa hälsokontroll

Att beställa och genomföra en undersökning via blodprov i Stockholm har aldrig varit enklare. Våra patienter kan vittna om att vår process är smidig och effektiv, både vad gäller att beställa och att genomföra den valda undersökningen. Våra patienter får en grundlig analys av det blodprov de lämnat baserat på den vad som beställts.

Om Medisera

Välkommen till Medisera på Hötorget

Få en inblick i hur din kropp mår genom en hälsokontroll hos Medisera på Unilabs Hötorget i Stockholm. Medisera är en digital hälsotjänst för dig som vill veta mer om din hälsa. Med våra hälsokontroller får du snabbt kunskap om dina blodvärden och en indikation på om du är i riskzon för sjukdomar eller brister.

Du kan smidigt beställa din hälsokontroll online. Det enda du behöver göra att lämna ett blodprov på vårt provtagningsställe på Holländargatan 4, Unilabs Hötorget. Du bokar den hälsokontroll du vill utföra och dina provsvar hamnar sedan i din digitala journal på vår hemsida. Du får dessutom en personlig läkarkommentar utifrån dina resultat.

Hälsokontroller vi erbjuder i Stockholm

Beroende på vilka blodvärden du vill veta mer om kan du hitta många olika hälsokontroller i Stockholm hos oss på Medisera, bland annat:

 • Hälsokontroll Stor
 • Hälsokontroll Mellan
 • Vitamin & Mineraltest
 • Stora prestationstestet
 • Stora Allergitestet
 • Vegan & vegetariantestet
 • Sköldkörteltestet

Du kan läsa mer om våra olika hälsokontroller här.

Vilka fördelar finns med hälsokontroll hos Medisera?

Du kan ha ohälsosamma blodvärden utan att vara medveten om det. När du lämnat ditt blodprov får du en indikation på hur dina värden ser ut och om du ligger i riskzonen för sjukdomar som t.ex. diabetes eller vitaminbrist. Om du i tidigt skede får reda på dina värden kan du aktivt arbeta för att förbättra dem. Det bästa du kan göra för din hälsa är att vara medveten om hur kroppen mår i kombination med en hälsosam livsstil. Genom en hälsokontroll kan du skapa bra förutsättningar för ett friskt liv.

Hur du genomför en hälsokontroll i Stockholm

 1. Välj den hälsokontroll som passar dig och beställ direkt på vår hemsida.
 2. Gå till Unilabs Hötorget på Holländargatan 4 i Stockholm när det passar dig, vi erbjuder alltid drop in. Du kan även välja andra provtagningsställen, vi har provtagningar över hela Sverige.
 3. Visa upp giltig legitimation på plats och ta ditt blodprov.
 4. Inom 2-6 arbetsdagar får du sms och mail om att dina provresultat är färdiga. Du kan då logga in på Min Journal inne på vår hemsida med hjälp av BankID.
 5. Se över dina provresultat och din läkarkommentar.

Välkommen att få mer kunskap om din hälsa med hjälp av Medisera.

Om hälsokontroll i Stockholm

Vad ingår vanligtvis i en hälsokontroll?

Det beror på vilken typ av hälsokontroll eller hälsoundersökning du vill göra. Hälsokontroll via blodprov innebär att du kan ta reda på hur dina blodvärden står sig jämfört med referensvärden för exempelvis blodstatus, blodsocker, blodfetter, PSA, testosteron, stress, anabolism, allergi, inflammation, vitaminer och mineraler. Här visas även blodvärden kopplade till funktion hos lever, njure, hjärt-kärl och sköldkörteln.

Medisera redovisar innehållet detaljerat på produktsidorna som du kommer åt om du klickar på “Våra hälsokontroller” i huvudmenyn. Observera att vi tillhandahåller hälsokontroll via blodprov, och inte en fysisk undersökning som utförs av läkare. E-remissen ingår alltid, liksom provtagningen på valt provtagningsställe, samt inlogg via Bank-ID till “Min Journal” som du kommer åt via Medisera.se.

Olika typer av hälsokontroller

Det finns olika hälsokontroller och hälsoundersökningar, alltifrån varierande metoder till skiftande omfattning. Hälsan är inte generell och alla människor har olika behov när det kommer till att kontrollera hälsan. Din vårdcentral har inte skyldighet att utföra tester och analyser utan anledning. Om du vill lära dig mer om din hälsa kan du testa dina hälsovärden via olika typer av hälsoundersökningar. Några av dessa är följande:

 • Hälsokontroll via blodprov. Du tar ett blodprov som en läkare sedan analyserar. Du kan få svar på hälsovärden om bland annat vitaminer och mineraler i kroppen, njurfunktion, kolesterol- och levervärde.
 • Hälsokontroll genom helkroppsundersökning. En läkare kontrollerar längd, vikt, BMI, blodtryck och puls. Leverfläckar på huden granskas samt organens mående. Helkroppsundersökningen brukar inkludera kontroll av lymfkörtlar, sköldkörtel, mun, öron, buk, lungor, extremiteter, neurologi och reflexer.
 • Hälsokontroll för hjärtat. Med hjälp av ultraljudsteknik kan läkaren uppskatta graden av åderförkalkning och upptäcka tidiga tecken på förändringar i kärlväggen. Ultraljud på hjärta, halskärl och stora kroppspulsådern ingår vanligtvis i en hälsoundersökning för hjärtat. Vid kärlkrampsattack eller tryckande smärta vid bröstbenet kan EKG göras för att se förändringar på hjärtats funktion.
 • Hälsokontroll via MR-röntgen. Vid en MR-undersökning kan läkaren se det mesta som finns i kroppen som är några millimeter stort. Du kan via röntgen kontrollera om det finns eventuella okända knölar i kroppen samt se hur rygg, hjärta, bäcken med mera ser ut.
 • Hälsokontroll för kvinnor. När en hälsokontroll är specialanpassad för kvinnor brukar en läkare kontrollera knölar vid bland annat bröst och armhålor samt utföra en gynekologisk undersökning. Beroende på ålder kan test för fertilitet, förklimakterie eller klimakterie utföras. Även blodprov kan tas för att få reda på både allmänna blodvärden samt hormonvärden om exempelvis östrogen och progesteron.
 • Hälsokontroll för män. En hälsokontroll som är anpassad för män kan se ut på olika sätt. Vanligtvis kontrollerar en läkare prostata- och testosteronvärdet närmare. Det går även att beställa blodprov online för att få svar på prostata- och testosteronvärdet i kroppen.
 • Hälsokontroll för seniorer. Vid en hälsoundersökning inriktat mot seniorer kontrollerar en läkare exempelvis puls, blodtryck, hud, leder, neurologi och lungfunktion. Genomgång av syn- och hörselförmåga undersöks.

Vad skiljer er hälsokontroll mot Stockholms vårdcentraler?

Vissa vårdcentraler i Stockholm erbjuder hälsokontroller och hälsoundersökningar. Vårdcentralernas uppdrag är dock att hjälpa sjuka människor och det kan vara svårt att få en hälsokontroll eller omfattande undersökning i förebyggande syfte om du eller din arbetsgivare inte väljer att betala den själva.

Kan jag göra en allmän hälsokontroll hos Medisera?

Det beror på hur man definierar begreppet allmän. Det är vanligt att man i begreppet allmän hälsokontroll innefattar mer än enbart ett blodprov, ofta ingår ett möte med en sjuksköterska eller läkare som exempelvis undersöker livsstil, vikt/BMI, kroppstyp, kondition, blodtryck, puls samt hur du rör på dig. Läkaren kan titta på hudfärg (rodnader, utslag, eksem), ögonvita, kroppstemperatur, hud- och hårkvalité, andning och kartlägga symtom på ohälsa. Ofta kompletteras detta med att undersöka blodvärden.

Hälsokontroll via blodprov innebär att du kan ta reda på dina blodvärden gällande exempelvis; blodstatus, blodsocker, blodfetter (ex. kolesterol, triglycerider), PSA, testosteron, stress, anabolism, allergi, inflammation, vitaminer och mineraler. Kontroll sker även på blodvärden kopplade till funktion hos lever, njure, hjärta/kärl och sköldkörteln. Provsvaren kommenteras av läkare som ringer upp om analysen visar på gravt avvikande värden.

Hälsokontroll Stor

När det gäller omfattande hälsokontroller erbjuder vi flera olika i Stockholm: Hälsokontroll Bas, Mellan och Stor, samt Stora Prestationstestet är några av de mer populära. Vill du göra en omfattande hälsokontroll som ger dig en bra översikt över din hälsa via blodvärden? Då är Hälsokontroll Stor vår mest populära hälsokontroll.

Få en överblick över din kropps hälsa med Hälsokontroll Stor

Hälsokontroll Stor är en komplett hälsokontroll via blodprov som består av 35 blodmarkörer. Du får reda på hur din kropp mår 2-6 arbetsdagar efter att provet är utfört. Du får sedan alla testresultat följt av en läkarkommentar digitalt.

Hälsokontroll Stor innehåller samma analyser som Hälsokontroll Mellan, bland annat blodstatus, indikation på inflammation i kroppen, diabetes, hjärt & kärlsjukdomar, B12-brist. Utöver det inkluderar Hälsokontroll Stor även:

 • Fler vitaminer och mineraler. Kontroll av vitamin D, B12, B9, Järn, Ferritin och Magnesium ingår.
 • Kontroll av blodvärden relaterade till prostata för män. Testosterontest ingår i både Hälsokontroll Mellan och Stor.

Resultaten kompletteras med en kommentar

När du får dina provresultat loggar du in i Min Journal. Där kommer du även kunna läsa din personliga läkarkommentar. Den förklarar dina resultat så att du får en förståelse för vad dina värden innebär och hur du kan påverka dessa. Om någon av dina värden är gravt avvikande kommer en läkare kontakta dig på telefon för vidare rådgivning.

Att tänka på inför ditt prov för Hälsokontroll Stor i Stockholm:

 • Ta med giltig legitimation.
 • Ät inte mat i upp till 12 timmar innan du tar blodprovet.
 • Undvik fet mat och alkohol dagen innan blodprovet.
 • Ta blodprovet innan klockan 10.00 på dagen.
 • Undvik kroppsaktivitet och träning innan provtagningen. Vila 10 till 15 minuter på provtagningsstället innan du lämnar ditt blodprov.
 • Vissa mediciner och kosttillskott kan påverka provresultaten, exempelvis järnmedicin, levaxin och biotin.
Välj och beställ hälsokontroll