Ta blodprov i Sundsvall

Du beställer själv blodprovet via vår hemsida och behöver därför inte kontakta sjukvården för remiss. Allt sker snabbt och enkelt och blodprovet tas enligt de instruktioner du får vid beställning. När du beställt får du en bekräftelse på mail och kan därefter bege dig till Encia efter att ha bokat en tid hos dem för provtagning. Glöm inte att ta med ID-kort.

Svaret kommer inom 2-6 vardagar, när dina önskade hälsomarkörer analyserats och även kommenterats av en legitimerad läkare. Resultaten jämförs med aktuella referensvärden för att du ska kunna få en tydlig bild av din hälsostatus. Dina svar är endast tillgängliga via log-in med BankID vilket innebär att ingen annan kan ta del av provsvaren.

Vad mäter blodprovet?

Flera av våra hälsokontroller är omfattande och du kan välja den som passar ditt behov. Blodproven är likställda med dem som tas på vårdcentral och mäter dina blodvärden som ställs mot referensvärden.

Vilka blodprover erbjuder ni i Sundsvall?

Ett av våra mest populära paket heter Hälsokontroll Stor och analyserar 35 olika blodvärden. Då identifieras bland annat avvikande blodvärden, förekomsten av kolesterol och nivåer av glukos som kan tyda på diabetes. Tänk på att våra tjänster endast är tillgängliga för personer över 18 år.

Några urval av våra paket är bland annat Stora Prestationstestet som mäter din syreupptagning, ämnesomsättning och förmåga till återhämtning. Det finns även hälsokontroller riktade till kvinnor och män samt seniorer.

Många väljer att ta blodprov i samband med olika livsfaser som till exempel klimakteriet, vid pensionen, efter en graviditet eller en tids utmattning. Det finns också möjlighet att prenumerera på Mediseras hälsokontroller vilket ger dig ett förmånligare pris.

Hur tar jag blodprov i Sundsvall?

Provtagning görs på Encias Provtagning i Sundsvall, adressen är Centralgatan 14. Hit kommer du på ca 8 minuters promenad från centralstationen och tar du bilen finns det gott om parkeringar. Efter att du har lagt din beställning på Mediseras hemsida behöver du boka tid för provtagning hos Enica. Du får information om hur du gör detta i samband med din beställning. Efter att du bokat tid hos Enica får du ett boknings-SMS med en portkod som du använder för att komma in i byggnaden.

Ta gärna kontakt med oss på Medisera om du vill veta mer om våra hälsoundersökningar via blodprov. Boka på nätet – enkelt och bekvämt.