Ta blodprov i Södertälje

Via Medisera.se kan du välja och beställa blodprover utan remiss i Södertälje. Vi har flera samarbetspartners där blodprovet kan tas. Bland annat kan provet, efter att beställning skett, göras på Södertälje sjukhus.

Med analys av olika markörer kan du snabbt få svar på om dina blodvärden är normala eller avvikande i förhållande till referensvärden. Blodvärden som kan ge en trygghet att ”allt är normalt” eller indikation på att vidare kontakt bör tas med sjukvården.

Så beställer du blodprov i Södertälje

  1. Beställ via Medisera.se – Välj mellan ca 60 olika blodprover.
  2. Välj provtagningsplats – Ange den provtagningsplats i Södertälje där du vill göra provet.
  3. Gå på drop-in tid – Alla provtagningsplatser har drop-in tider.
  4. Få analyssvar med kommentar från läkare – Analyssvaren kommenteras alltid av en läkare. Du ser även om dina värden är inom normala nivåer. Skulle dina värden vara gravt avvikande mot dessa kommer en läkare att kontakta dig.

Vanliga frågor om blodprov i Södertälje

Vad är skillnaden mot att ta blodprov på vårdcentral?

Analysmässigt är det ingen skillnad alls mellan att gå till vårdcentral eller att beställa blodprover via Medisera i Södertälje. Skillnaden ligger i valfriheten. Hos Medisera väljer du vilka prover som ska genomföras och när provtagning ska ske. Vi tycker att valfriheten är viktig och att man ska kunna ta blodprov även om man inte har eller misstänker sjukdom. Är du sjuk, eller misstänker sjukdom, bör däremot läkare alltid konsulteras.

Vad kostar blodprovet i Södertälje?

Kostnaden beror på hur många analyser som skall tas. Priset är mellan 290 kr och 2995 kr. Du hittar mer om våra blodprover här.

Kan tjänsten beställas som företagshälsovård?

Ja, vi erbjuder företagshälsovård via enstaka eller regelbundna blodanalyser. Läs mer om företagshälsovård här.

Var i Södertälje kan jag ta blodprov?

Vi har samarbeten med flera provtagningsställen i Södertälje. Bland annat kan provtagning ske på sjukhuset och Unilabs vårdcentral. När du beställer ett blodprov via oss presenteras en lista på ställen där provtagning kan ske inom det område du väljer. Du väljer provtagningsställe i kassan.

Se komplett information för provtagningsställen för blodprov i Södertälje här.