Ta blodprov i Falun

För blodprov i Falun samarbetar vi med Encias provtagning på Åsgatan 55. Beställning och betalning görs på Medisera.se, sedan genomförs blodprovet på valfritt provtagningsställe.

Medisera erbjuder olika typer av hälsokontroller via blodprov beroende på vad du vill testa. Vår mest populära hälsokontroll heter Hälsokontroll Stor och innehåller 35 markörer som ger en omfattande bild av dina blodvärden.

Genom ett blodprov får du kunskap om dina blodvärden samtidigt som du undersöker om du är i riskzonen för vissa sjukdomar. Du får också möjlighet att följa utvecklingen av dina blodvärden över tid. Samtliga blodprovet kommenteras av läkare. Provsvaren visar dina värden i förhållande till referensvärden.

Beställ blodprov i Falun

När du beställer blodprov hos Medisera behöver du ingen remiss från läkare innan provtagning. Remissen skickas till valt provtagningsställe vid beställning på medisera.se. Alla över 18 år med giltig svensk ID-handling (behövs vid provtagning) kan beställa blodprov. Det fungerar så här:

  1. Beställ blodprovet. Beställ och betala för det blodprov du vill genomföra. Du hittar alla blodprover och hälsokontroller här. Du kan kontakta oss om du vill ha mer information om vilket prov som passar dig.
  2. Ta blodprovet. Vi samarbetar med provtagningsställen över hela Sverige. I Falun samarbetar vi med Encia. Du bokar din tid hos Encias genom en länk som skickas i ditt bekräftelsemail.
  3. Få provsvar och läkarkommentar. Det tar mellan två till sex dagar för dig att få dina provsvar tillsammans med en läkarkommentar. Du hittar dina resultat genom att logga in på “Min Journal” på Medisera.se med BankID.

Frågor om Mediseras blodprover

Vad behöver jag ha med mig till provtagningstillfället?

När du ska ta ditt blodprov behöver du ha med dig giltlig lD-handling. Våra samarbetspartners kan se din beställning och remiss digitalt. När dina provsvar är klara behöver du Bank-ID för att kunna se dina resultat på Medisera.se

Vad ska jag göra om mina värden är utanför referensvärden?

En läkare tittar på och analyserar dina värden och kommenterar om något är avvikande. Om de är gravt avvikande kommer en läkare att kontakta dig på det nummer du angett i din beställning.

Var i Falun kan jag ta blodprovet?

Du kan ta ditt blodprov hos vår samarbetspartner på Encias provtagning på Åsgatan 55.