Hälsokontroll & hälsoundersökning i Uppsala

Välj och beställ hälsokontroll

Adress & öppettider

Adress

Läkarhuset, SYNLAB Uppsala

Kungsgatan 43, 1tr

753 21 Uppsala

Öppettider

  • Mån-tors: kl. 07:30 - 15:30
  • Fre: kl. 07:30 - 13:00
  • Välkommen att ta blodprovet drop-in under öppettiderna.
Se vägbeskrivning

Kontrollera din hälsa i Uppsala i Uppland

Vill du göra hälsokontroll i Uppsala samarbetar Medisera med Läkarhuset som har drop-in varför du inte behöver boka tid i förväg. Adressen är:

Läkarhuset SYNLAB

Kungsgatan 43, 1tr
753 21
Uppsala

Uppsala ligger på Uppsalaslätten. Stadens centrum ligger på bägge stränderna av Fyrisån, några kilometer ovanför dess utlopp i Mälaren vid viken Ekoln. Det är lätt att ta sig till Uppsala med bil, buss eller tåg från t.ex. Stockholm eller andra orter. Söderifrån passerar motorvägen på E4:an från Stockholm på den östra sidan om staden och fortsätter norrut mot Gävle.

Hälsokontroller du kan göra i Uppsala

Välj och beställ den kontroll via blodprov som passar dig här på Medisera.se. Hälsokontroll Stor är vår mest populära kontroll som inkluderar analys av 35 blodmarkörer.

För dig som vill undersöka specifika värden i Uppsala på grund av sjukdomssymptom eller vill ta reda på dina värden utifrån prestation finns flera enskilda hälsokontroller för till exempel vitaminer eller prestationstest. Vi har också flera omfattande hälsokontroller för dig som vill få en bred överblick och ta reda på så mycket som möjligt om ditt hälsotillstånd. Alla hälsokontroller som vi erbjuder kan du enkelt lämna blodprov för hos det provtagningsställe som vi samarbetar med i Uppsala.

Välj och beställ hälsokontroll

Hur går provtagningen till?

När din beställning har gått igenom på Medisera.se går en elektronisk remiss ut till det provtagningsställe du valt. Därför kan du i stort sett i samma stund som du lägger beställningen gå till provtagningsstället i Uppsala för att ta blodprovet. Glöm inte att ta med legitimation.

Information inför hälsokontrollen

  • Medtag giltig legitimation.
  • Utför blodprovet innan klockan 10.00, då vissa blodmarkörer förändras under dagen.
  • Undvik träning och fysisk aktivitet innan din hälsokontroll.
  • Vila i 10-15 minuter innan du tar blodprovet.
  • Ät inte fet mat och drick inte alkohol dagen innan hälsokontrollen.
  • Drick och ät inte 12 timmar före din hälsokontroll. Det går bra att dricka vatten, kaffe och te utan tillsatt socker och mjölk.
  • Kontrollera om dina mediciner eller kosttillskott kan påverka provresultatet. Om du är osäker kan du maila eller ringa till oss.

Drop-in för hälsokontroll i Uppsala

Väl där är det drop-in som gäller och det är utbildad personal som tar blodprovet i armvecket på dig. Hur många provrör som måste fyllas beror på vilken hälsokontroll du valt. När du är klar med provtagningen kommer provsvar och personlig läkarkommentar finnas tillgängligt online i Min Journal inom några dagar. Du loggar enkelt in på ”Min Journal” med Bank-ID. Dina provsvar kommer då att ställas mot referensvärden och kan vara normala, höga eller låga i förhållande till dessa.

Bästa hälsokontrollen i Uppsala

Om vi erbjuder den bästa hälsokontrollen i Uppsala låter vi vara osagt. Vi förstår dock från våra patienter att vi erbjuder en bra tjänst. Vi får recensioner, samtal och e-post från patienter i hela Sverige som tycker att vi erbjuder en riktigt bra tjänst. Beställningen går snabbt, blodprovet tas enkelt och smidigt och de läkarkommenterade provsvaren levereras i tid. Att många moment hanteras online är också mycket uppskattat.

Ofta går vi enbart till läkare eller tar prover när vi är sjuka. Det blir då läkaren som bestämmer vilka blodprov som skall tas samt att informera om värdena. Med Mediseras tjänst tar du själv ansvar för och har hela tiden tillgång till dina egna blodvärden.

Varför hälsoundersökning i Uppsala?

Du kan nu genomföra regelbundna hälsoundersökningar via medisera.se i Uppsala och över tid få jämförbara provresultat i Min Journal genom inlogg via Bank-ID. När du beställt hälsoundersökningen tar du enkelt blodprovet i Uppsala drop-in. Du behöver alltså inte boka en tid. Däremot måste du ta med giltig legitimation.

Med hjälp av hälsoundersökningen får du information om dina värden är normala, låga eller höga i relation till referensvärden. Om något inte står rätt till är det värdefullt att få denna information så tidigt som möjligt. Desto mer information du har och ju tidigare du har den, desto bättre. Välkommen att genomföra en hälsoundersökning via blodprov i Uppsala.

Kan man göra en omfattande hälsoundersökning via er?

Svaret på frågan är ja, du kan göra en stor hälsokontroll via blodprov i Uppsala via Medisera. Förhöjt blodsocker, vitaminbrist eller förhöjda kolesterolvärden, detta är alla exempel på hälsotillstånd som kan upptäckas om du väljer att genomföra en mer omfattande hälsokontroll via blodprov. Det är en av våra mest populära och mer omfattande hälsokontroller.

Specifika hälsokontroller för män och kvinnor i Uppsala

Vi erbjuder specifikt inriktade hälsokontroller till män och kvinnor. De hälsokontroller vi erbjuder kvinnor är bland annat klimakterietest, fertilitetstest, östrogentest och sköldkörteltest. Du kan läsa mer om alla våra hälsokontroller för kvinnor här.

De hälsokontrollerna som vi erbjuder män är testosterontest samt PSA-test för prostata. Du kan läsa mer om våra hälsokontroller för män här.

Hälsokontroll för företag i Uppsala

Friska medarbetare som har kunskap om sina hälsovärden är en fördel för företag. Du som arbetsgivare kan förse dina anställda med hälsokontroll via blodprov hos Medisera. Våra hälsokontroller ger de anställda en enkel möjlighet att få koll på sina hälsovärden och få reda på om de är i riskzon för vissa sjukdomar. Alla resultat är privata och det är endast personen som gjort hälsokontrollen som kan ta del av sina provresultat samt läkarkommentar. Är du intresserad av att erbjuda dina anställda företagshälsovård via Medisera kan du ringa eller maila oss för en offert.

Privat hälsokontroll i Uppsala

Hälsokontroller via vården utförs vid misstanke om sjukdom samt vid symptom. Om du är nyfiken på dina hälsovärden kan du istället beställa en privat hälsokontroll via Medisera, då krävs ingen giltig anledning för att utföra hälsokontrollen. Alla över 18-år med svenskt personnummer kan beställa hälsokontroll hos Medisera. När man beställer en hälsokontroll via oss går en e-remiss ut till det provtagningsställe som valts i Uppsala. Remissen är därefter giltig i tre månader.

Varför Medisera?

På Medisera.se hittar du många olika hälsokontroller och hälsoundersökningar via blodprov. Gemensamt för dem är att du kan ta blodprovet redan minuter efter beställning. Du behöver inte ta med dig en remiss, den finns redan på provtagningsstället. På våra provtagningsställen i Stockholm och Uppsala är det drop-in vilket betyder att du inte behöver boka tid i förväg.

Riskzon för vissa sjukdomar

Genom våra hälsokontroller kan du ta reda på om du är i riskzonen för vissa sjukdomar, hur dina blodvärden påverkas över tid, samt få referensvärden som du kan följa över tid. En hälsokontroll i Uppsala kan vara ett steg mot ett mer hälsosamt liv.

Vårt fokus

Medisera fokuserar på våra patienters välbefinnande genom att erbjuda hälsokontroller som är enkla att ta, säkra och prisvärda, och som ligger i framkant vad gäller forskningen.

Vi tycker att det skall vara enkelt att få information om det är förhöjda eller låga värden som påverkar ditt mående. Vår vision är att göra hälsokontroller lättillgängliga för alla digitalt. Vi arbetar för att tillgängliggöra provtagningsställen i så stora delar av Sverige som möjligt och du kan ta ditt blodprov minuter efter beställning eftersom e-remiss skickas till det provtagningsställe du valt. Provtagningen håller också hög klinisk standard. Låt oss hjälpa dig ta reda på om höga eller låga värden påverkar ditt mående.

Välj och beställ hälsokontroll