Hälsokontroll och hälsoundersökning i Sundsvall

Välj och beställ hälsokontroll

Adress & öppettider

Adress

Encias provtagning, Sundsvall

Centralgatan 14

852 32 Sundsvall

Öppettider

  • Du behöver boka tid för provtagning. Tidsbokning sker via följande länk "tidsbokning Sundsvall" som också skickas i bekräftelsemail efter beställning.
  • Om du inte avbokar eller ombokar senast 24 timmar innan din bokade tid, utan endast uteblir från besöket, kommer Medisera ta ut en avgift från dig i efterhand.
Se vägbeskrivning

Kontrollera din hälsa i Västernorrlands län

Vill du göra en hälsokontroll via blodprov i Sundsvall har Medisera ett provtagningsställe i samarbete med Encia.

Tidsbokning sker via länk som skickas i bekräftelsemail efter beställning.För att komma in i byggnaden använder du portkoden som du får i ditt boknings-sms. Adressen är:

Encias provtagning, Sundsvall

Centralgatan 14
852 32
Sundsvall

Från Centralstationen i Sundsvall kan du promenera till kliniken på Centralgatan 14 på ca tio minuter. Det finns också gott om parkeringsplatser i närområdet.

Hälsokontroller du kan göra i Sundsvall

Du kan beställa och ta blodprov i Sundsvall för alla de hälsokontroller som du finner om du klickar på länken nedan. Hör gärna av dig till oss om du har frågor om våra hälsokontroller.

Välj och beställ hälsokontroll

På Medisera.se kan du snabbt och enkelt beställa en hälsokontroll via blodprov utan att först behöva en remiss från läkare. Vid beställning skickas remissen automatiskt till det provtagningsställe du väljer i kassan.

Skall du ta blodprovet i Sundsvall behöver tidsbokning göras. Tidsbokning sker via länk som skickas i bekräftelsemail till dig efter beställning. För att komma in i byggnaden använder du portkoden som du får i ditt boknings-sms. Du tar därefter blodprovet hos Encia på Centralgatan 14 i Sundsvall.

Efter blodprovet får du läkarkommenterade provsvar inom 2 till 6 dagar. Du loggar då in i Min Journal via Bank-ID. Dina blodvärden ställs mot referensvärden och eventuella höga/låga värden kommenteras av läkare.

Vad kostar det?

Vår mest populära hälsokontroll i Sundsvall heter Hälsokontroll Stor och den kostar 1390 sek och inkluderar 35 blodanalyser. De mest omfattande analyserna kostar vanligtvis över 1000 sek, medan de mindre analyserna kostar under 500 sek. På vissa provtagningsställen har vi en provtagningsavgift på 150 sek. Hela processen från beställning till leverans av provsvar och läkarkommentar digitalt i Min Journal är snabb, smidig och enkel.

Vad ingår i hälsokontrollen?

Det beror på vilket paket du väljer och var du vill ta blodprovet. Dock ingår alltid den elektroniska remissen som skickas ut till valt provtagningsställe, själva blodprovet som du tar på det provtagningsställe du valt, levererade provsvar och läkarkommentar i “Min Journal”, som du alltid kommer åt via Bank-ID på Medisera.se.

Hur går provtagningen till?

Blodprovet tas i armvecket av utbildad personal och det du behöver tänka på är att ta med är giltig legitimation.

Hälsoundersökning i Sundsvall

När du blir äldre kan det vara en god ide att genomföra en hälsokontroll med relativt jämna mellanrum. På det sättet får du information om dina blodvärden avviker från referensvärden t.ex. vad gäller blodsocker eller vitaminer. Väljer du att genomföra en hälsoundersökning via blodprov med Medisera är det dessutom enkelt. Beställning och provsvar inklusive läkarkommentar hanteras online via medisera.se och Min Journal som du kommer åt på medisera.se.

Stor hälsoundersökning

Bland våra omfattande hälsoundersökningar via blodprov hittar du hälsokontrollerna Stora prestationstestet, Stor, Mellan och Bas. Är du ute efter en grundlig analys av dina blodvärden i Sundsvall är vår stora hälsoundersökning mest populär. Dina blodvärden jämförs med referensvärden för till exempel diabetes, metabolstörning, hjärtsjukdom, bristande njur- och leverfunktion, vitamin- och mineralbrist, sköldkörtelrubbning, sjukdom i prostata, testosteronnivåer och inflammation.

Privat hälsoundersökning

På Medisera.se kan du beställa och därefter utföra en privat hälsokontroll via blodprov på provtagningsstället i Sundsvall. Du behöver inte gå till vårdcentral och för att få en remiss, Medisera skickar den direkt vid beställning. En elektronisk remiss skickas till valt provtagningsställe via våra system i samma stund som du lägger beställningen på Medisera.se. Efter beställning bokar du tid för provtagning, länken till bokningen får du i mailet när du beställer på Mediseras hemsida. Välkommen att beställa en hälsoundersökning via blodprov.

Välj och beställ hälsokontroll