Blodprovstagning i Vasastan

Välj och beställ hälsokontroll

Adress & öppettider

Adress

Unilabs Johannes närlaboratorium

Döbelnsgatan 56

113 52 Stockholm

Öppettider

  • Mån-tor: kl. 08:00-16:00
  • Fre: kl. 08:00-15:00
  • Välkommen att ta blodprovet drop-in under öppettiderna. Ingång genom hissen eller ring på klockan vid port 56.
Se vägbeskrivning

Ta blodprov i Vasastan

Vill du utföra din hälsokontroll via blodprovstagning i Vasastan, Stockholm är du välkommen till Döbelnsgatan 56. Alla våra provtagningsställen i Vasastan erbjuder drop-in och du kan ta ditt blodprov direkt efter beställning.

Unilabs Johannes närlaboratorium

Döbelnsgatan 56
113 52
Stockholm

Få kunskap om dina blodvärden

En hälsokontroll via blodprovstagning kan ge nya insikter om din hälsa. Medisera erbjuder flera blodprover som fokuserar på enskilda problem, exempelvis hjärta- och kärl, diabetes eller vitaminbrist. För dig som är intresserad av en omfattande hälsokontroll i Vasastan rekommenderar vi Hälsokontroll Stor, Mellan eller Bas. De olika varianterna inkluderar olika antal blodmarkörer.

Beställ blodprovet online

Om du vill göra en hälsokontroll via blodprovstagning i Vasastan kan du beställa den online på Medisera.se. När beställningen är lagd tar du blodprovet drop-in under öppettiderna. Det tar 2–6 arbetsdagar efter att du utfört blodprovet till dess att du får provsvaren. Du loggar då in via BankID i ”Min Journal” som du hittar längst upp till höger på Medisera.se. I provsvaren jämförs dina blodvärden med referensvärden. Sedan analyserar och kommenterar en legitimerad läkare provsvaren. Om något värde avviker drastiskt från det normala kommer läkaren även kontakta dig på telefon.

Jämför våra omfattande blodprov

Om du går till startsidan på Medisera.se och scrollar ner, hittar du en jämförelse av våra mest omfattande blodprov. Jämförelsen är till för att hjälpa dig välja den hälsokontroll via blodprovstagning som passar dig bäst. Om du har frågor kan du alltid höra av dig till oss.

Om blodprovstagningen

Vad kostar det?

Priset för blodprovstagning på Medisera.se varierar beroende på vilket blodprov du väljer. Skillnaden mellan hälsokontrollerna är hur många samt vilka blodmarkörer du vill testa.

Vad ingår?

Vilka analyser som ingår i hälsokontrollen beror på vilken analys du beställer. En elektronisk remiss ingår alltid och skickas ut till valt provtagningsställe. Blodprovstagningen som utförs av utbildad personal, digitalt levererade provsvar samt läkarkommentar ingår.

Behöver jag boka en tid?

I Vasastan behöver du inte boka en tid, det är drop-in under öppettiderna.

Hur går provtagningen till?

Blodprovstagningen utförs av en utbildad personal och brukar inte ta många minuter. Du behöver inte boka tid för provtagning. Glöm inte att du behöver visa upp giltig legitimation vid ditt besök.

Checklista inför blodprovet

  • Ta med dig giltig legitimation till provtagningsstället.
  • Ta helst blodprovet innan klockan 10.00, då vissa blodmarkörers nivåer förändras under dagen.
  • Undvik att träna innan provtagning. Vila i 10-15 minuter innan du utför blodprovet.
  • Ät inte fet mat eller drick alkohol dagen innan ditt blodprov.
  • Drick och ät inte minst 12 timmar före provtagning. Du kan däremot dricka vatten, kaffe och te utan tillsatt socker och mjölk.
  • Kontrollera att inte eventuella mediciner eller kosttillskott påverkar provresultatet. Om du är osäker och behöver rådgivning kring detta kan du kontakta oss.

Går det att ta blodprovet på helger?

Nej, du kan enbart ta blodprovet på vardagar under öppettiderna.

Kan jag göra en allmän blodprovstagning hos Medisera?

Vi erbjuder endast allmänna hälsokontroller som utförs via blodprovstagning. I dagsläget erbjuder vi inte exempelvis hälsosamtal med läkare eller en fysisk undersökning.

Erbjuder ni paketerbjudanden för företag?

Om du är arbetsgivare eller arbetstagare som undrar om blodprovstagning kan vara en del av er företagshälsovård, tveka inte att kontakta oss för en offert.

Har ni erbjudanden för återkommande blodprovstagning?

Ja, vi erbjuder årliga hälsokontroller via blodprovstagning till reducerat pris. Du kan utföra hälsokontrollen i Vasastan eller på någon annan av våra provtagningar runtom i Sverige.

Välj och beställ hälsokontroll