Hälsokontroll i Järva

Välj och beställ hälsokontroll

Adress & öppettider

Adress

Unilabs Järva Närlaboratorium

Rinkebysvängen 70A

163 74 Spånga

Öppettider

 • Mån-tors: kl. 08.00-16.00
 • Fre: kl. 08.00-15:00
 • Lunchstängt: kl. 12.00–12.45
 • Välkommen att ta blodprovet drop-in under öppettiderna.
Se vägbeskrivning

Kontrollera hälsan i Järva

Medisera erbjuder hälsokontroll via blodprov på flera provtagningsställen i Stockholm, bland annat i Järva. Samtliga provtagningsställen som vi samarbetar med i Järvaområdet erbjuder drop-in, du behöver därför inte boka en tid utan kan ta ditt blodprov direkt efter beställning.

Unilabs Järva Närlaboratorium

Rinkebysvängen 70A
163 74 Spånga

Hälsokontroll via blodprov i Järva

Medisera välkomnar dig att beställa och utföra en hälsokontroll via blodprov i Järva. Du beställer hälsokontrollen på Medisera.se. Efter beställning är din remiss hos valt provtagningsställe aktiv i 3 månader och du kan ta ditt blodprov när det passar dig drop-in.

Alla hälsokontroller i Järva avser kontroll via blodprov och ingen fysisk undersökning av läkare. Vi jämför dina blodvärden mot referensvärden för att se om din värden är avvikande eller inte. Du får även en läkarkommentar i ”Min Journal”, som du enkelt loggar in och ser digitalt via BankID när provsvar och läkarkommentar är klara. “Min Journal” hittar du längst upp till höger på Medisera.se.

Hälsokontroller för olika behov

Du kan beställa och ta blodprov i Järva för samtliga hälsokontroller som vi erbjuder, läs mer om dessa på länken nedan. Medisera har hälsokontroller som passar olika behov, exempelvis om du vill undersöka levervärden, risk för diabetes eller hjärt- och kärlsjukdomar. Du är välkommen att höra av dig till oss på telefon eller mail om du vill ha vidare rådgivning kring val av hälsokontroll.

Välj och beställ hälsokontroll

Jämför olika hälsokontroller

På Mediseras startsida längst ner, hittar du en uppställning över våra mest omfattande analyser som hjälper dig jämföra och välja den som passar dig bäst. Du kan därefter utföra hälsokontrollen i Järva eller hos annat provtagningsställe vi erbjuder.

Vad kostar det?

Hälsokontrollens pris beror på vad du vill undersöka. De hälsokontroller som innefattar många blodmarkörer och flera områden kostar över 1000 kronor, medan de mindre enstaka analyserna kostar under 500 kronor. Oavsett om du väljer att utföra ditt blodprov på vårt provtagningsställe i Järva eller någon annan del av Sverige gäller samma pris för vald hälsokontroll.

Vad ingår?

I alla hälsokontroller ingår en elektronisk remiss som skickas ut till valt provtagningsställe i Järva, själva blodprovet som du tar drop-in, digitalt levererade provsvar samt läkarkommentar. Vilka analyser som ingår beror på vilken hälsokontroll du beställer.

Hur går provtagningen till?

Drop-in gäller på alla de provtagningsställen vi samarbetar med. Du hittar öppettider hos vårt provtagningsställe i Järva längst upp på denna sida. Provtagningen utförs av utbildad personal och det enda du behöver ta med dig till din hälsokontroll via blodprov är giltig legitimation. Efter två till sex arbetsdagar får du dina provresultat.

Tänk på detta inför din hälsokontroll

 • Ta med dig giltig legitimation inför din provtagning i Järva.
 • Om möjlighet finns, ta blodprovet innan klockan 10.00. Vissa blodmarkörers nivåer förändras under dagen vilket bidrar till diffusa resultat.
 • Träna inte innan du utför blodprovet.
 • Vila i cirka 10-15 minuter innan provtagning.
 • Undvik fet mat och alkohol dagen innan ditt blodprov.
 • Drick och ät inte 12 timmar innan blodprovet. Det går däremot bra att dricka vatten, kaffe och te (utan tillsatt socker och mjölk).
 • Mediciner och tillskott kan påverka ditt provresultat, exempelvis kosttillskott och antibiotika.

Hälsokontroll för män och kvinnor i Järva

Vi erbjuder specifikt inriktade hälsokontroller till män och kvinnor. Våra hälsokontroller för kvinnor innefattar bland annat klimakterietest, graviditetstest, fertilitetstest med äggstatus, hälsokontroll med fertilitetsprofil, östrogentest, progesterontest, sköldkörteltest och AMH-prov. Du kan läsa mer om våra hälsokontroller för kvinnor här.

De specifika hälsokontrollerna som finns för män inkluderar testosterontest samt PSA-test för prostata. Du kan läsa mer om våra hälsokontroller för män här.

Hälsokontroller för privatpersoner och företag i Järva

Företag kan förse sina anställda med hälsokontroll hos Medisera som en del av sin företagshälsovård. Friska anställda som har kännedom om sina hälsovärden är en stor fördel för arbetsgivare. Mediseras hälsokontroller ger medarbetare ett enkelt sätt att få kunskap om sina blodvärden och undersöka om de är i riskzon för sjukdomar. För att få en offert kan du kontakta Medisera.

Valmöjligheten för privata hälsokontroller är begränsad inom vården eftersom hälsokontroller inte ingår i det offentligt finansierade hälso- och sjukvårdssystemet. Vårdcentraler utför endast blodprover vid misstanke om sjukdom. Du som privatperson kan därför på egen hand beställa en hälsokontroll hos Medisera online för att kontrollera exempelvis hjärt- och kärlsjukdomar, njur- och leverfunktion, vitaminbrist och diabetes.

Välj och beställ hälsokontroll